ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαλάς: Συσσωρευμένα τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Προτάσεις για τους εκπαιδευτικούς κατέθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις θέσεις του για τρία πολύ συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα εφαρμόσει στον τομέα της εκπαίδευσης με την ανάληψη της διακυβέρνησης, παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, ύστερα από σημερινή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις – ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ- την οποία χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το εκλογικό του επιτελείο, ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου βρίσκεται σε μια δύσκολή περίοδο, γιατί πέρα από τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει προστεθεί πρόσφατα και το φιάσκο με τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών».

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του, είπε ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση της «αγοράς υπηρεσιών» στην εκπαίδευση που αφορά στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Εκπαίδευσης (ΚΙΕ), στα Μουσικά και Αθλητικά Λύκεια, στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) στα ολοήμερα σχολεία και στα βραδινά προγράμματα. «Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι και παράνομη και άδικη και αντιπαραγωγική. Εμείς αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα προγράμματα αυτά και το ρόλο που έχουν να επιτελέσουν. Για αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς που θέτει αυτούς τους εκπαιδευτικούς σε δεύτερη κατηγορία και πλήττει το επίπεδο των παρεχόμενων προγραμμάτων» ανέφερε.

Δεύτερον, είπε, «θα διασφαλίσουμε τον πλήρη σεβασμό του καθεστώτος αορίστου χρόνου για όλους τους εκπαιδευτικούς στη βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση, με απαράδεχτο τρόπο, άργησε τέσσερα χρόνια να ασχοληθεί με το θέμα με αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις και άλλα τετελεσμένα που περιέπλεξαν το χειρισμό του θέματος».

Τρίτον, θα εγκύψει, όπως ανέφερε, «με προσοχή στα προβλήματα των αντικαταστατών εκπαιδευτικών οι οποίοι σήμερα δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Στόχος μου είναι δώσουμε σύγχρονες, προοδευτικές, ρεαλιστικές και συναινετικές λύσεις στα προβλήματα του σήμερα. Με το βλέμμα στραμμένο στην παιδεία του αύριο. Μια παιδεία ποιοτική, σύγχρονη και ανθρωποκεντρική» κατέληξε ο κ. Μαλάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρχιεπίσκοπος: Οι εκπαιδευτικοί να αφήσουν τους εγωισμούς

«Ο… ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Όντως αναγνωρίζω τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου στον αγώνα για την απελευθέρωση ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:22

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ