ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κιντ: Ευκαιρία και όχι απειλή το Κραν Μοντάνα

Αξίζει να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την ιδέα της Συνθήκης Εφαρμογής ανέφερε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το σκεπτικό ότι το Κραν Μοντάνα είναι το τέλος του δρόμου δεν είναι βοηθητικό ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου Κιντ, ενώ ανέφερε ότι η Διάσκεψη στο ελβετικό θέρετρο είναι μία ευκαιρία, όχι απειλή. «Είναι μια ευκαιρία στην πραγματικότητα ώστε να γίνουν μεγάλες συζητήσεις και μεγάλη πρόοδος και όλα τα σωστά πρόσωπα θα βρίσκονται εκεί ώστε να κάνουν κάτι πραγματικά σημαντικό», ανέφερε .

Σε ότι αφορά τη Συνθήκη Εφαρμογής, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου Κιντ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: «Νομίζω ότι είναι καινούργια προσπάθεια που αξίζει σοβαρής συζήτησης αυτή που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία και αυτό θα έπρεπε να βοηθήσει να αναγνωρίσουμε κατά πόσο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο μέρος απάντησης. Πρόκειται για μια ιδέα. Δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη αλλά σίγουρα αξίζει να προσπαθήσουμε να την αναπτύξουμε.

Σε σχέση με το έγγραφο Έιντε ο κύριος Κιντ ερωτήθηκε κατά πόσον υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία θα ήθελε να διαφοροποιήσει καθώς επίσης και το πως βλέπει το έγγραφο ως οδηγό στην διαδικασία. Ο βρετανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι το έγγραφο θα μπορεί να αποτελέσει ένα οδηγό στις συνομιλίες, για ένα είδος εποικοδομητικής συζήτησης την ερχόμενη βδομάδα και όχι να καταστεί το ίδιο το έγγραφο αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η ιδέα, είπε χαρακτηριστικά, είναι όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Κασουλίδης, ότι το έγγραφο θα πρέπει να λειτουργεί ως ατζέντα εργασίας.

Προσδοκίες από την διάσκεψη

Παράλληλα ο κ. Κιντ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πολύ καλή πρόοδος. «Θεωρώ ότι είναι μια στιγμή που για την οποία όλες οι πλευρές προετοιμάζονταν ώστε να υπάρξουν σοβαρές συζητήσεις. Είχαμε τον χρόνο να προβληματιστούμε στην έναρξη των συζητήσεων στην Ελβετία τον Γενάρη και θα υπάρχει ο χρόνος και οι ευκαιρίες ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά σημαντικό βήμα μπροστά».

Πρόσθεσε δε ότι αν και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει το ίδιο θεμελιώδες ενδιαφέρον στην διαδικασία όπως τα άλλα μέρη ωστόσο μπορεί, αν παίξει με ευαισθησία, να αποτελέσει ένα γνήσιο μέρος αυτής της συζήτησης και να προκαλέσει, να στηρίξει και να εμπλουτίσει την συζήτηση.

«Να βοηθήσουμε ώστε το ενδιαφέρον να εστιαστεί στα αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, με υποστηρικτικό τρόπο και με σεβασμό στο γεγονός ότι οι άλλοι έχουν ζωτικό ενδιαφέρον σε αυτό παρά απλά να βοηθήσουν την διαδικασία», είπε καταληκτικά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση