ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:41
 

Με εντολή Εντρογάν οι νέες απειλές του Τούρκου επιτελάρχη

«Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη και μας δοθούν καθήκοντα στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο, θα τα εκτελέσουμε δίχως δισταγμό»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Το δηλώνουμε με ειλικρίνεια. Επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας μέσα στα πλαίσια της καλής γειτονίας, με σεβασμό στους κανόνες τους διεθνές δικαίου, τις διμερείς συμφωνίες και τους κανόνες της ναυσιπλοΐας. Ωστόσο πιστεύουμε ανέκαθεν ότι ως μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την πεποίθηση ότι ‘σε περίπτωση που πεθάνω θα γίνω μάρτυρας και σε περίπτωση που επιβιώσω γαζής (πολεμιστής)’, λέμε ότι εμείς μαχόμαστε (ταυτοχρόνως) στο Άφριν, στην Ανατολή, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη και μας δοθούν καθήκοντα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, θα τα εκτελέσουμε δίχως δισταγμό για την πατρίδα και το έθνος μας».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήρθαν το πρωί της Δευτέρας, στα πλαίσια μιας νέας άσκησης του τουρκικού στρατού. Όπως πληροφορείται η «Κ», με την έγκριση της κυβέρνησης, ο επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων φρόντισε να στείλει νέα προειδοποιητικά μηνύματα σε Λευκωσία και Αθήνα. «Κανείς δεν πρέπει να έχει λανθασμένους λογαριασμούς σε αυτό το ζήτημα. Το βασικό είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο. Σε αυτό το πεδίο, εκφράζουμε τις θέσεις μας κατά διαστήματα όπου χρειάζεται. Έχουμε δηλώσει ανέκαθεν ότι θα ασκήσουμε τις εξουσίες μας σε περίπτωση που δεν αποδώσει ο διάλογος και η συνεργασία», υπογράμμισε ο Τούρκος επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημασία της συνεργασίας των γειτονικών χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κ. Ακάρ πραγματοποίησε τις νέες δηλώσεις στα πλαίσια της Στρατιωτικής Άσκησης «Λευκή Τρικυμία» που πραγματοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Ο κ. Ακάρ ήταν πλαισιωμένος από μέλη του επιτελείου του όταν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις που εκλαμβάνονται από τον τουρκικό τύπο ως μια νέα προειδοποίηση της τουρκικής πλευράς για τα όσα διαδραματίζονται στα περίχωρα της Κύπρου και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα.
Στα πλαίσια των νέων δηλώσεων ο κ. Ακάρ πρόβαλλε τον ισχυρισμό ότι οι εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του στρατεύματος. Επίσης, αναφέρθηκε και στη σημασία του στρατού της ελεύθερης Συρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας στην «Κ»: Ψεύδεται ο Λ. Λουκαΐδης

«Δυστυχως για τον γενικο εισαγ. τον διαψευδει η πραγματικοτητα και η αποψη ολου του κοσμου, δικαιωνοντας ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:53

Άντρος Κυπριανού: Η κυβέρνηση οδήγησε σε πτώχευση τη ΣΚΤ

«Τώρα που θα αρχίσει η έρευνα θα δει ο άντρας κυπριανού τα αίσχη που γίνονταν πριν το 2013 και τις παρεμβάσεις ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:32

Καδής: Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε φιλοαγροτική πολιτική

«Μα οι αγρότες που ειναι; Εγώ βλέπω παντού ξεραήλα και ερήμωση των χωραφιων!!!!!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:29

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση