ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:23
 

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Δημιουργική χαρακτήρισε την συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ο Νίκος Αναστασιάδης

Newsroom K

Σε θερμό και φιλικό κλίμα διεξήχθη νωρίτερα σήμερα στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συνοδεύονταν από την Πρώτη Κυρία Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη στήριξη που ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρέχει στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού και τη συμβολή του στην ενότητα της κυπριακής παροικίας των ΗΠΑ.

«Είχα την ιδιαίτερη ικανοποίηση να συναντηθώ, όπως πράττω εξάλλου τα τελευταία έξι χρόνια, με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και βεβαίως να έχουμε όχι απλά μια φιλική συνομιλία, αλλά δημιουργική συνομιλία που αφορά τη δράση του Σεβασμιοτάτου, τη στήριξη και την επιρροή που ασκεί μέσα από τη θέση του για το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα και τη σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει προς την Κύπρο μέσω των ομογενών, τονίζοντας ιδιαίτερα τη βοήθεια προς τους άπορους φοιτητές οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές του.

«Μέσα από τις δικές του προσπάθειες έχει γίνει κατορθωτό η Πρώτη Κυρία να έχει συστήσει τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης φοιτητών. Σήμερα είμαστε ευτυχείς να λέμε ότι δεν υπάρχουν παιδιά που σπουδάζουν και δεν μπορούν να πάρουν τίτλους σπουδών», είπε ο Πρόεδρος, ο οποίος έκανε αναφορά σε αυτό τον ειδικό οργανισμό που έγινε με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας. «Έγινε κάτι που πρέπει να το τονίσω από την εμπειρία μου με εκπαιδευτικά ιδρύματα και με οργανισμούς που ασχολούνται με βοήθεια φοιτητών. Ότι είναι υπόδειγμα και μοντέλο οργανισμού αυτό που έγινε στην Κύπρο. Πρόκειται για έναν οργανωμένο θεσμό που έχει συνέχεια και αντικειμενικό έλεγχο, ώστε να είναι πάντοτε υπηρετικό του σκοπού για τον οποίον έγινε και όχι άλλον σκοπό που είναι δευτερεύων. Είναι κάτι μεγάλο για το οποίο η Κύπρος πρέπει να καυχάται».

Κατέληξε εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού τόσο για τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου σε ό,τι αφορά το εθνικό πρόβλημα «όσο και για την ενότητα που δημιουργεί μέσα στις παροικιακές οργανώσεις, έτσι ώστε να δραστηριοποιούνται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά ειδικότερα για την προσφορά του στη σπουδάζουσα νεολαία της πατρίδας μας».

«Εκφράζω βαθύτατη ευγνωμοσύνη διότι κάθε φορά που έχουμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία είναι μια συνάντηση που δεν θίγει μόνο θέματα πολιτικής γενικότερα αναφορικά με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Πατριαρχείο, και τον κόσμο γενικότερα, αλλά γιατί είναι μια συνάντηση ανθρώπινη που χαίρεται κανείς, για την παρουσία και ανταλλαγή απόψεων με ανθρώπους που αισθάνεται απόλυτη άνεση να μιλήσει χωρίς δυσκολίες και περιστροφές» είπε από πλευράς του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Όχι απλώς μας ενδιαφέρει αλλά μας απασχολεί μονίμως το θέμα της Κύπρου ως ένα θέμα που πιστεύουμε ότι ο Θεός θα βοηθήσει κάποτε να λυθεί με τον σωστό τρόπο. Ταυτόχρονα έχουμε μια σειρά εκδηλώσεων που γίνονται σε σχέση με την Κύπρο τις οποίες θεωρώ πάρα πολύ σημαντικές» πρόσθεσε.

«Για μας ο αγώνας για την Κύπρο είναι ένα ανοικτό θέμα που θα κλείσει όταν κλείσει σωστά το Κυπριακό. Πριν από αυτό δεν θα δώσουμε τοῖς βλεφάροις μου νυσταγμόν καὶ ανάπαυσιν τοῖς κροτάφοις τοις κροτάφοις ημών έως ότου έχουμε αυτή τη λύση» ανέφερε.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε ότι οι Κύπριοι διαθέτουν μια ηγεσία που είναι πολύ ιδιαίτερης και αξιόλογης ποιότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κυπριακής καταγωγής Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Η ίδια ανακωχή που έγινε και το 74 στην Κύπρο. τότε κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Κύπρου.»
Χαριθέα  |  12:44

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X