ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγαλώνει η λίστα υποψηφίων του ΑΚΕΛ

Το προφίλ του υποψηφίου που ψάχνει το κόμμα

Newsroom K

Μακραίνει η λίστα των ονομάτων που φτάνουν στα γραφεία του ΑΚΕΛ ως προτάσεις για να αποτελέσουν  την επιλογή του κόμματος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Τα ονόματα είναι πολλά, ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης. Ξεκαθάρισε δε ότι την τελική απόφαση δεν θα την λάβει η ηγεσία του κόμματος αλλά θα προοχωρήσουν σε έκτακτο συνέδριο.

«Θα τα μελετήσουμε όλα και την κατάλληλη στιγμή θα διαμορφώσουμε την πρόταση μας στο κομματικό σύνολο». σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Άντρος Κυπριανού υπενθύμισε ότι ουδέποτε το ΑΚΕΛ πήρε απόφαση για τις εκλογές πριν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, αφήνοντας να νοηθεί ότι και αυτή την φορά δεν θα υπάρξει διαφορετικός χειρισμός της κατάστασης. Ανέφερε παράλληλα ότι όσοι έχουν ανακοινώσει τον υποψήφιο τους, «είναι προφανές ότι βιάστηκαν ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους. Νομίζουν ότι όποιος ξεκινήσει πιο γρήγορα θα κόψει μόνος το νήμα του τέρματος. Δεν είναι έτσι τα πράγματα στην πολιτική», σημείωσε.

Πρόκειται, για μια εκλογική αναμέτρηση εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της φάσης που βρίσκεται το Κυπριακό, καθώς συζητούμε πια για τις λεπτομέρειες του προβλήματος ανέφερε.

Υποψήφιο με όλο το πακέτο

Άνθρωπος έντιμο, με γνώση και ικανότητες στα θέματα οικονομίας και σωστές πολιτικές προσεγγίσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Όπως εξήγησε ο κ. Κυπριανού, όσον αφορά στο Κυπριακό, «εκείνος που θα κληθεί να διαπραγματευτεί τις τύχες της χώρας και του λαού μας πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι έχει την ικανότητα, πρώτο και κύριο να έχει τις σωστές πολιτικές προσεγγίσεις, κατά την δική μας άποψη και την ικανότητα να χειριστεί τα πράγματα σωστά».  Παράλληλα στον τομέα της οικονομίας χρειάζεται να είναι κάποιος ο οποίος να έχει γνώση και ικανότητες για να προχωρήσει αυτά τα ζητήματα, για να μην γίνουν λάθη, καθώς τα πράγματα είναι οριακά, όπως ανέφερε.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία της εντιμόττηας του υποψηφίου, αναφέροντας ότι η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν εξαπλωθεί σαν σαράκι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Θέλουμε άνθρωπο έντιμο ο οποίος να μπορεί να συγκρουστεί με αυτά τα φαινόμενα, όχι άνθρωπο ο οποίος να είναι μέρος αυτών των καταστάσεων και να ανακυκλώνει αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει ο υποψήφιος να διαθέτει όλο το πακέτο και όχι μόνο ένα από τα στοιχεία του πακέτου».

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι πρόκειται για δύσκολη διαδικασία ωστόσο έχουν ενώπιον τους πολλές επιλογές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Βαρυσήμαντα και σωστά όσα δηλώνεις, αγαπητέ Άντρο. Αυτή την λογική μακάρι να την είχατε πάντα στο ΑΚΕΛ, αλλά εκ των πραγμάτων την ακυρώνετε με τις πράξεις σας και ο νοών, νοείτω! Δυσκολεύομαι προσωπικά να πεισθώ ότι υπάρχει καταλληλότερος Κύπριος από τον Γιώργο Λιλήκα αυτή την στιγμή και απορώ γιατί ψάχνετε για άλλον, αφού η λογική σας οδηγεί σ`αυτόν!

Ένιελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Αποφάσισα να μην δημοσιοποιήσω τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα

«Εχω την εντυπωση οτι ο Προεδρος εχασε τον αυτοελεγχο του...μετα απο θυμους,καυγαδες και απειλες...δεν ...»
Φοιβος  |  20:58

Χριστοδουλίδης: Πρόκληση νέων τετελεσμένων με Μαρωνίτικα χωριά

«Οι τ/κ συνεχεια θα μας φερνουν προ τετελεσμενων μια και εμεις δεν εχουμε ουτε το θαρρος να παρουμε αποφασεις ...»
Φοιβος  |  20:31

Έιντε: Τα ΗΕ δεσμευμένα στη στήριξη της διαδικασίας στο Κυπριακό

«Απόλυτα σωστός ο Φοίβος. Οι Τούρκοι θα λύσουν το κυπριακό από μόνοι τους. Δεν μας χρειάζονται εμάς. ...»
Μιχαήλης  |  17:37

Θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα το Προεδρικό

«Είναι ακατανόητα αυτά που λες. Δεν βγάζουν νόημα. Ποιο είναι το κόμμα παρωπιδοφόρων στο οποίο αναφέρεσαι? ...»
Μιχαήλης  |  17:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ξεκινά η επιστροφή Μαρωνιτών

Ξεκινά η επιστροφή Μαρωνιτών

Η τ/κ πλευρά θα ανακοινώσει οδικό χάρτη για την επιστροφή των Μαρωνιτών στις οικίες τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. ...
Του Νίκου Στέλγια
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόχος μου δεν είναι η συνομολόγηση μίας ευκαιριακής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ αλλά να κερδίσουμε τις εκλογές είπε ο κ. Μαλάς

Επίσημη πρώτη ΑΚΕΛ-Μαλά

Θα προτείνουμε πολιτικές μακριά από ακρότητες στηριγμένες στην αξιοπιστία είπε ο Σταύρος Μαλάς
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ