ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:18
 

Μέι: Εφικτή η λύση του Κυπριακού

Όλες οι πλευρές επέδειξαν αξιοσημείωτο θάρρος και δέσμευση και όλες οι πλευρές εργάστηκαν σοβαρά για την επίτευξη συμφωνίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μια δίκαιη και διαρκής λύση του Κυπριακού είναι εφικτή και η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται προς αυτό το στόχο, αναφέρει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε επιστολή της προς τη βουλευτή Τερέζα Βίλιερς και άλλους βουλευτές που της είχαν γράψει νωρίτερα.

Στην επιστολή της, ημερομηνίας 12 Ιουνίου, η κ. Μέι αναφέρει ότι εκτιμά «τα καλά σας λόγια για την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μια λύση», σημειώνοντας ότι «πέρσι το καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα, οι δύο Κύπριοι ηγέτες και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, βρέθηκαν πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη λύσης».

«Όλες οι πλευρές επέδειξαν αξιοσημείωτο θάρρος και δέσμευση και όλες οι πλευρές εργάστηκαν σοβαρά για την επίτευξη συμφωνίας. Συμμερίζομαι τόσο την απογοήτευσή σας που δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία, όσο και την εκτίμησή σας ότι οι συνομιλίες πέτυχαν σημαντική πρόοδο», αναφέρει.

Η κ. Μέι επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια δίκαιη και διαρκής λύση είναι εφικτή, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτό το στόχο».

«Αναγνωρίζουμε ότι δεν θα είναι απλό: όλες οι πλευρές θα χρειαστεί να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη καθώς αναζητούν την επανέναρξη συνομιλιών, και μια συμφωνία θα απαιτήσει ευελιξία και βούληση για συμβιβασμό από όλες τις πλευρές», σημειώνει η Πρωθυπουργός.

Προσθέτει ότι «όταν συναντηθήκαμε στις 17 Απριλίου, συζήτησα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα βήματα που θα μπορούσε να κάνει εις αναζήτηση λύσης», σημειώνοντας ότι, «ενώ εναπόκειται στις κοινότητες της Κύπρου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, παραμένουμε έτοιμοι να στηρίξουμε την πρόοδο προς μια διευθέτηση με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση