ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέι: Εφικτή η λύση του Κυπριακού

Όλες οι πλευρές επέδειξαν αξιοσημείωτο θάρρος και δέσμευση και όλες οι πλευρές εργάστηκαν σοβαρά για την επίτευξη συμφωνίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μια δίκαιη και διαρκής λύση του Κυπριακού είναι εφικτή και η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται προς αυτό το στόχο, αναφέρει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε επιστολή της προς τη βουλευτή Τερέζα Βίλιερς και άλλους βουλευτές που της είχαν γράψει νωρίτερα.

Στην επιστολή της, ημερομηνίας 12 Ιουνίου, η κ. Μέι αναφέρει ότι εκτιμά «τα καλά σας λόγια για την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μια λύση», σημειώνοντας ότι «πέρσι το καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα, οι δύο Κύπριοι ηγέτες και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, βρέθηκαν πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη λύσης».

«Όλες οι πλευρές επέδειξαν αξιοσημείωτο θάρρος και δέσμευση και όλες οι πλευρές εργάστηκαν σοβαρά για την επίτευξη συμφωνίας. Συμμερίζομαι τόσο την απογοήτευσή σας που δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία, όσο και την εκτίμησή σας ότι οι συνομιλίες πέτυχαν σημαντική πρόοδο», αναφέρει.

Η κ. Μέι επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια δίκαιη και διαρκής λύση είναι εφικτή, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτό το στόχο».

«Αναγνωρίζουμε ότι δεν θα είναι απλό: όλες οι πλευρές θα χρειαστεί να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη καθώς αναζητούν την επανέναρξη συνομιλιών, και μια συμφωνία θα απαιτήσει ευελιξία και βούληση για συμβιβασμό από όλες τις πλευρές», σημειώνει η Πρωθυπουργός.

Προσθέτει ότι «όταν συναντηθήκαμε στις 17 Απριλίου, συζήτησα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα βήματα που θα μπορούσε να κάνει εις αναζήτηση λύσης», σημειώνοντας ότι, «ενώ εναπόκειται στις κοινότητες της Κύπρου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, παραμένουμε έτοιμοι να στηρίξουμε την πρόοδο προς μια διευθέτηση με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση