ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:50
 

Μη ικανοποιητικές οι εγγραφές νέων ψηφοφόρων

Η Υπηρεσία Εκλογών μπαίνει σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει εκλογών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καταθλιπτική χαρακτηρίζει την εικόνα σε σχέση με τον αριθμό των αιτήσεων για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο για τις προεδρικές εκλογές ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, ενώ από εβδομάδας η Υπηρεσία μπαίνει σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας ενόψει εκλογών, που θα προκηρυχθούν στις 15 Δεκεμβρίου με διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Ο κ. Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως μέχρι σήμερα το πρωί οι αιτήσεις για εγγραφή νέων ψηφοφόρων ανέρχονταν στις 3.591, ενώ στο σύνολό τους οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται στους 40 περίπου χιλιάδες.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο λήγει στις 18 Δεκεμβρίου. ‘Όπως είπε ο κ. Δημητρίου, την τελευταία ημέρα που έληγε η προθεσμία εγγραφής για τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δηλαδή στις 2 Ιανουαρίου 2013, παραλήφθηκαν πάνω από 2.500 αιτήσεις για νέους ψηφοφόρους.

Συνολικά τότε την τριμηνία είχαμε συνολικά περίπου 16 χιλιάδες αιτήσεις και οι μισές ήλθαν την τελευταία εβδομάδα. Ελπίζω και τώρα την τελευταία εβδομάδα να αλλάξει η εικόνα, αν και με τους ρυθμούς που πάμε έχω την αμφιβολία αν θα πάμε σε διψήφιο αριθμό χιλιάδων, ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Σε ό,τι αφορά την υποβολή αιτήσεων για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σε κέντρα που θα λειτουργήσουν στο εξωτερικό, η προθεσμία για την οποία λήγει επίσης στις 18 του μήνα, ο κ. Δημητρίου είπε πως ήδη υπάρχουν καταχωρημένες 4.000 αιτήσεις, και πως σίγουρα αυτές θα ανέλθουν πέραν των 4.500, σημειώνοντας πως κυρίως αφορούν φοιτητές.

Ο κ. Δημητρίου είπε ακόμη πως «από εβδομάδας μπαίνουμε σε εντατικούς ρυθμούς εκλογών, αφού στις 15 του μήνα προκηρύσσονται οι εκλογές και στις 18 του μήνα κλείνει ο εκλογικός κατάλογος και οι δηλώσεις για τα κέντρα του εξωτερικού».

Ανέφερε ακόμη πως στις 30 Δεκεμβρίου, την επομένη δηλαδή της υποβολής των υποψηφιοτήτων (29 Δεκεμβρίου), θα είναι έτοιμο δείγμα του ψηφοδελτίου το οποίο θα εξεταστεί με τα κόμματα, προκειμένου με το νέο χρόνο να ξεκινήσει η εργασία για την εκτύπωσή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων αναμένεται να ξεπεράσει τους 550 χιλιάδες. Σε ό,τι αφορά τους Τ/κ, ο κ. Δημητρίου είπε πως ο αριθμός των εγγεγραμμένων ήταν γύρω στους 600 και στα πλαίσια της τελευταίας τριμηνίας υπήρξαν 14 αιτήσεις από νέους Τ/κ ψηφοφόρους.

Σημειώνεται πως κατά τις προεδρικές εκλογές του 2013 οι εγγεγραμμένοι εκλογείς που είχαν δικαίωμα ψήφου ήταν 545.491 και στις βουλευτικές εκλογές του 2016 543.186.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιγμα καταλόγων εγγραφής ειδικών γιατρών, ενόψει εισφορών ΓεΣΥ

«Πολυ κακως η κυβερνηση χρυσωνει τους γιατρους για να συμμετασχου στο ΓΕΣΥ, θα πρεπει να προχωρησει με ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:28

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X