ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:04
 

Νέες βολές από Ακιντζί για ΦΑ προς την ε/κ πλευρά

Οι μονομερείς ενέργειες της ε/κ πλευράς είναι παράδειγμα της απροθυμίας της στο να διαμοιραστεί τον φυσικό πλούτο της νήσου, είπε

Newsroom K

Συναντήσεις με αξιωματούχους και αρχηγούς κομμάτων των κατεχομένων είχε σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί, για ενημέρωση τόσο για το φυσικό αέριο και τις εξελίξεις, όσο και για το κυπριακό. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων, όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες βολές προς την ε/κ πλευρά με άξονα το ΦΑ. 

"Οι μονομερείς ενέργειες της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα της απροθυμίας της στο να διαμοιραστεί τον φυσικό πλούτο της νήσου. Εμείς σαν Τουρκοκυπριακή πλευρά τους είπαμε να εργαστούμε μαζί στην αναζήτηση τρόπου για συνεργασία με διάλογο αλλά δυστυχώς οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν", είπε. 

Όσο για το κυπριακό, ανέφερε πως θα γίνει βολισκόπηση από τα ΗΕ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φέρεται εκ πρώτης όψεος αρνητικός να συμμετέχει σε δείπνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα και με τα όσα προκύπτουν από το διπλωματικό ρεπορτάζ, ένα ενδεχόμενο δείπνο θα ήταν το πρώτο βήμα ώστε οι δυο πλευρές να πιάσουν το νήμα για την επανέναρξη των συνομιλιών. Ωστόσο, τα όσα λέει σε συστοιχία με την Τουρκία η τ/κ πλευρά έχουν επιβαρύνει το κλίμα, εφόσον περιστρέφονται γύρω από το ΦΑ, εν πρώτοις, θέμα για το οποίο ήδη απάντησε σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων είπε πως η ρητορική και η βάση των επιχειρημάτων Τουρκίας-κατεχόμενων για το θέμα είναι λανθασμένη. 

Η Κυβέρνηση έχει προωθήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο, το οποίο προνοεί τη σύσταση κρατικού ταμείου για τη διαχείριση των όποιων μελλοντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα υφιστάμενων και μελλοντικών γενεών όλων των Κυπρίων, στη βάση του νορβηγικού μοντέλου, όπως επίσης διεθνώς αναγνωρισμένων αρχών και βέλτιστων πρακτικών.

"Συνεπώς, το περιεχόμενο των δηλώσεων και η ρητορική που αναπτύσσεται από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων ούτε δικαιολογείται, ούτε στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, και ούτε εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων. 

Καταλυκτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε σε τερματισμό της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ώστε να υπάρξει πρόσφορο έδαφος για επανέναρξη συνομιλιών. 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση