ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νεοφύτου: Στην Κύπρο κάνουμε ερμηνείες για ανύπαρκτα θέματα

Πρέπει, είπε, να τεθεί ένα τέρμα στον περαιτέρω σχολιασμό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι την ώρα που καταγράφονται μεγάλες εθνικές επιτυχίες για τη χώρα οι οποίες συνδέονται με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία, στην Κύπρο κάνουμε ερμηνείες για ανύπαρκτα θέματα, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας αντιδράσεις στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για την ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η χθεσινή ήταν μια ιστορική μέρα για την Κύπρο με την πρώτη επίσκεψη Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας πως είναι αυτές οι ενέργειες, είναι αυτές οι κινήσεις που ενισχύουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Μια Κύπρος αξιόπιστη όχι μόνο στον χώρο της Ευρώπης αλλά η χώρα που γίνεται η γέφυρα συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή μας» είπε, χαρακτηρίζοντας «με πολύ ταπεινοφροσύνη ως μια πάρα πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία το ότι η Κύπρος σήμερα, το 2018, έχει περισσότερα ερείσματα στην Ισλαμική Διάσκεψη απ’ ότι η μουσουλμανική Τουρκία».

Ο κ. Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας σωστής εξωτερικής πολιτικής, του Προέδρου Αναστασιάδη και πως αυτές οι επιτυχίες πιστώνονται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για να προσθέσει ωστόσο πως την ώρα που καταγράφονται αυτές οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες, «στην Κύπρο επαναλαμβάνουμε τον κακό μας εαυτό, τα μικρά».

«Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο μέσα από τη σοφή εξωτερική του πολιτική όσο και μέσα από τις ενέργειες του στα θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, που είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που τόλμησε, ναι, και αδειοδότησε τεμάχια εντός της ΑΟΖ παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας, και μιλώ για το τεμάχιο 6 που αδικαιολόγητα η Τουρκία το αμφισβητούσε, και την ώρα που το τρυπάνι της TOTAL και της ENI τρυπά στο τεμάχιο 6, εμείς κάνουμε ερμηνείες ότι αμφισβητούμε δήθεν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.

Και υπέδειξε πως «δεν μπορεί να εκλαμβάνεται μια ρητορική υπόθεση και ένας σχολιασμός επί απαράδεκτων τουρκικών θέσεων, ότι δήθεν είναι θέσεις της δικής μας πλευράς δίδουμε αγώνα με μπροστάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να διατηρηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, να ενισχύεται καθημερινά η κυριαρχία της και εξασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα να προχωρούμε στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κύπρου».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι είναι «ο άλλος ιστορικός ηγέτης του ΔΗΣΥ και της Κύπρου, ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος με πολλή σύνεση και σωφροσύνη ενέταξε την Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της ΕΕ και με το Πρωτόκολλο 10 να διευκρινίζει με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι εντάσσεται στην ΕΕ η ολότητα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα μέχρι τον Ακάμα».

Και κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει ως εκ τούτου να τεθεί ένα τέρμα στον περαιτέρω σχολιασμό και οι οποιεσδήποτε ερμηνείες γιατί, όπως είπε, δεν χρειάζεται, έστω και άθελά μας, να πλήττουμε εμείς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με την σημερινή του δήλωση ήταν ξεκάθαρος, απόλυτος και θεωρούμε πως πρέπει να τεθεί ένα τέρμα στην περαιτέρω συζήτηση ενός ανύπαρκτου θέματος» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

«"...η Άγκυρα όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την ...»
Σοφούλης  |  13:27

Πειθαρχικό ΔΗΚΟ: Αρνείται να συμμετέχει στο συμβούλιο ο Ιερωνυμίδης

«Έτο που έσιει τζιαί νούσιμους μές το ΔΗΚΟ! »
knak  |  09:14

Βίαζε τα δύο ανήλικα αδέρφια του σε ηλικία 15 ετών

«Και δεν ξέρετε τι να του κάνετε???»
knak  |  11:04

Αμεση Ανάλυση: Η σιωπή της Μόσχας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

«Oi Ρώσοι για να επιτύχουν του σκοπού τους, μπορεί ακόμη και να `σκύψουν` χωρίς αιδώ μπροστά στον Τούρκο! ...»
knak  |  11:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση