ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Δικομματικό κατεστημένο ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ σε διορισμούς

Συμβατικός και συνηθισμένος ο προϋπολογισμός σχολιάζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Newsroom K

«Συμβατικός, αναμενόμενος και συνηθισμένος ο προϋπολογισμός, την στιγμή που έχουμε ασυνήθιστα προβλήματα». Με αυτή την φράση συνόψισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και υποψήφιος για την προεδρία, την πεποίθηση του κόμματος του ότι ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική διάσταση των προβλημάτων της οικονομίας». Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα λάθος, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για το μέλλον» καθώς όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν προτάσεις, μέσα στον προϋπολογισμό, για αντιμετώπιση της φτώχειας και της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στα οποία όπως ανέφερε, η Κύπρος έρχεται δεύτερη, μετά την Ελλάδα.

Οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν φορέα αντιμετώπισης των ΜΕΔ

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρόταση του ΔΗΚΟ για δημιουργία φορέα αντιμετώπισης των ΜΕΔ. Ουσιάστικά θα πρόκειται για μια «κακή τράπεζα» η οποία θα απορροφήσει το σύνολο των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους, θα υποχρεωθούν από το κράτος να χρηματοδοτήσουν την σύσταση του και σε αυτό το πλαίσιο θα υπογράψουν, νέες συμφωνίες με το κράτος.

Σε τέσσερις άξονες εστιάζεται η πολιτική του υποψηφιου του ΔΗΚΟ για την οικονομία

Σχολιάζοντας την ανάγκη αποκατάστασης των κουρεμένων καταθετών και των κατόχων αξιογράφων, επισήμανε ότι η ολική αποκατάσταση των χρημάτων που έχασαν είναι δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο μερική αποκατάσταση τους, είναι εφικτή.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε επίσης την ανάγκη αλλαγής του συστήματος της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι ο μόνος θεσμός που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. «Θα πρέπει να αλλάξει η δομή, να υπάρχει εκπαιδευτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί ο διοικητής να έχει τις απόλυτες εξουσίες που έχει σε κάποια θέματα, εξάλλου αυτό το σύστημα έχει αποτύχει», ανέφερε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, και σε ό'τι αφορά τους νέους στόχους της Κεντρικής Τράπεζας για τα ΜΕΔ,σημειώνεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι τέλος του χρόνου.

Αναφορές σε κατεστημένο

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για δικομματικό κατεστημένο των ηγεσιών ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ , που ευθύνονται όπως ανέφερε, για την κατάρρευση της οικονομίας. «Αυτό το δικοιμματικό κατεστημένο που συνεργάστηκε με τις χρηματοδοτήσεις της focus, που προσπάθησε και πέτυχε να αυξήσει το εκλογικό μέτρο για να αποκτήσει πλεονεκτήματα σε σχέση με τα μικρότερα κόμματα, μείωσε τις χρηματοδοτήσεις των μικρότερων κομμάτων είναι αυτό που συνεργάζεται σε διορισμούς στην Κεντρική Τράπεζα και τον Συνεργατισμό, στη δημόσια υπηρεσία». 

Υποστήριξε παράλληλα ότι παρά το γεγονός ότι διαφωνούν δημόσια, τα δύο κόμματα συνεργάζονται πλήρως και υπόγεια σε πολλαπλά θέματα.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σύστημα πρόβλεψης σεισμών σώζει ζωές στο Μεξικό

«Η είδηση είναι λειψή: Δεν μας λέτε πώς έσωσε ζωές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σεισμών στο Μεξικό. ...»
Παναγιώτης Νικηφόρου  |  17:10

Προς εκλογές επιβίωσης βαίνει το ΑΚΕΛ

«Ο Αντρος απλως εφαρμοζει το χριστοφιακό :"το κομμα τζιε τα μαθκια σας", το οποιον ουσιαστικα παροτρυνει ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  06:57

Γιώργος Λιλλήκας: Στον β΄ γύρο κερδίζω τον όποιο αντίπαλο

«Εκαταντησες σαν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Γεννημένος νικητής. Αναμορφωτής, ηγέτης, λεβέντης. Όπως όλους τους άλλους ...»
Billy JO  |  17:46

Λονδίνο: Φονικό εκρηκτικό περιείχε η βόμβα της επίθεσης

«Νομίζετε ότι είναι τόσο απαραίτητη και διευκρινιστική η ανάλυση, γιατί δεν λειτούργησε ο μηχανισμός; ...»
Κλεῖτος  |  08:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση