ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Δικομματικό κατεστημένο ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ σε διορισμούς

Συμβατικός και συνηθισμένος ο προϋπολογισμός σχολιάζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Newsroom K

«Συμβατικός, αναμενόμενος και συνηθισμένος ο προϋπολογισμός, την στιγμή που έχουμε ασυνήθιστα προβλήματα». Με αυτή την φράση συνόψισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και υποψήφιος για την προεδρία, την πεποίθηση του κόμματος του ότι ο προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική διάσταση των προβλημάτων της οικονομίας». Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα λάθος, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για το μέλλον» καθώς όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν προτάσεις, μέσα στον προϋπολογισμό, για αντιμετώπιση της φτώχειας και της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στα οποία όπως ανέφερε, η Κύπρος έρχεται δεύτερη, μετά την Ελλάδα.

Οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν φορέα αντιμετώπισης των ΜΕΔ

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρόταση του ΔΗΚΟ για δημιουργία φορέα αντιμετώπισης των ΜΕΔ. Ουσιάστικά θα πρόκειται για μια «κακή τράπεζα» η οποία θα απορροφήσει το σύνολο των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους, θα υποχρεωθούν από το κράτος να χρηματοδοτήσουν την σύσταση του και σε αυτό το πλαίσιο θα υπογράψουν, νέες συμφωνίες με το κράτος.

Σε τέσσερις άξονες εστιάζεται η πολιτική του υποψηφιου του ΔΗΚΟ για την οικονομία

Σχολιάζοντας την ανάγκη αποκατάστασης των κουρεμένων καταθετών και των κατόχων αξιογράφων, επισήμανε ότι η ολική αποκατάσταση των χρημάτων που έχασαν είναι δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο μερική αποκατάσταση τους, είναι εφικτή.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε επίσης την ανάγκη αλλαγής του συστήματος της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι ο μόνος θεσμός που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. «Θα πρέπει να αλλάξει η δομή, να υπάρχει εκπαιδευτικό συμβούλιο. Δεν μπορεί ο διοικητής να έχει τις απόλυτες εξουσίες που έχει σε κάποια θέματα, εξάλλου αυτό το σύστημα έχει αποτύχει», ανέφερε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, και σε ό'τι αφορά τους νέους στόχους της Κεντρικής Τράπεζας για τα ΜΕΔ,σημειώνεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι τέλος του χρόνου.

Αναφορές σε κατεστημένο

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για δικομματικό κατεστημένο των ηγεσιών ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ , που ευθύνονται όπως ανέφερε, για την κατάρρευση της οικονομίας. «Αυτό το δικοιμματικό κατεστημένο που συνεργάστηκε με τις χρηματοδοτήσεις της focus, που προσπάθησε και πέτυχε να αυξήσει το εκλογικό μέτρο για να αποκτήσει πλεονεκτήματα σε σχέση με τα μικρότερα κόμματα, μείωσε τις χρηματοδοτήσεις των μικρότερων κομμάτων είναι αυτό που συνεργάζεται σε διορισμούς στην Κεντρική Τράπεζα και τον Συνεργατισμό, στη δημόσια υπηρεσία». 

Υποστήριξε παράλληλα ότι παρά το γεγονός ότι διαφωνούν δημόσια, τα δύο κόμματα συνεργάζονται πλήρως και υπόγεια σε πολλαπλά θέματα.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Τράβηξε πίσω» τις απολύσεις των υπαλλήλων ο Συνεργατισμός

«Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, είναι οι πλέον προνομιούχοι πολίτες αυτού του κράτους. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν ...»
Joudas Iskariotis  |  06:04

Τούσκ: Στον αέρα η ευρωτουρκική σύνοδος στην Βάρνα

«Γ’ Τουρκική Εισβολή- Το δίκαιο του ισχυρότερου Του Σεραφείμ Κυκκκώτη**** Η παραβατική συμπεριφορά ...»
serafim kykotis  |  22:25

Ακιντζί: Να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη διαμοιρισμού με τους Τ/κ οι Ε/κ

«Οι εκφραστες του ε/κ κεφαλαιου συνταυτιζονται με τους ναζι τραμπουκους του ΕΛΑΜ ΧρΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο πρόεδρος ...»
Russ  |  19:19

Λακκοτρύπης στην «Κ»: Το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται

«Μονο για φανφάρες είσαστε όλοι. Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε.»
ΑΝΔΡΕΑΣ  |  18:59

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση