ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:03
 

Ζητά έρευνα Κληρίδη για τον Συνεργατισμό το ΑΚΕΛ

Επικαλούμενος τις τοποθετήσεις του Γεν. Ελεγκτή όπως καταγράφονται στην έκθεση του

Newsroom K

Έρευνα για το πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα στη σημερινή κατάληξη στον Συνεργατισμό, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού.

Μιλώντας στο τρίτο προγραμα του ΡΙΚ ο κ. Κυπριανού ανάφερε οτι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα τη διεξαγωγή ερευνας, επικαλούμενος μάλιστα τις τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή όπως καταγράφονται στην έκθεση του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού οικονομικων Χάρη Γεωργιάδη στο τρίτο του ΡΙΚ, κάλεσε την κυβερνηση να δώσει εξηγήσεις τί μεσολάβησε απο τον Αυγούστο του 2013 όταν το κρατος τη σημερινη κατάληξη με την πωληση του στην Ελληνική Τράπεζα.

Ο Ανδρος Κυπριανού στάθηκε μάλιστα στην δεσμευση του Χαρη Γεωργιάδη οτι ο Συνεργατισμός θα επεστρεφε στους καταθέτες τους . «Η κυβέρνηση ξεκίνησε ότι θα έπαιρνε τον Συνεργατισμό και σε κάποια φάση θα τον έδινε πίσω στους μετόχους. Στην εξέλιξη των πραγμάτων πήραν αποφάσεις ότι θα προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση κάτι που δεν έκαναν βέβαια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού. Όπως σημείωσε «εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά επιμένω να γίνει έρευνα που θα καταδείξει πως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες.Είναι στην Κύπρο; Είναι λόγω αποφάσεων από την Ευρώπη;» διερωτήθηκε ο κ. Κυπριανού συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να διαφανεί ποιος ευθύνεται. 

Κληθείς να σχολιάσει από πότε θα ξεκινήσει η έρευνα, ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε πως όποτε θέλει μπορεί να ξεκινήσει, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως για την περίοδο πριν το 2013, έχουν ξεκινήσει έρευνες.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν ξεκινήσει η έρευνα από την γενική εισαγγελία δεν θα ήταν φρόνιμο να συζητείται στη βουλή. «Θα στείλουμε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα να διεξαχθεί έρευνα. Άκουσα και τον γενικό ελεγκτή πως θα στείλει την έκθεσή του συνεπώς υπάρχουν τα ερεθίσματα να γίνει η έρευνα» κατέληξε ο γ.γ του ΑΚΕΛ.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση