ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Λιλλήκας χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο

Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στάδιο ανάπτυξης των υδρογονανθράκων μας, τόνισε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας χαιρέτισε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου για αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την Κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την προοπτική δημιουργίας τερματικού υγροποίησης.

"Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε την σημερινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου για αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την Κυπριακή ΑΟΖ. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στάδιο ανάπτυξης των υδρογονανθράκων μας. Κρίνουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με αυτή τη συμφωνία, μπαίνει πλέον στους παραγωγούς φυσικού αερίου" είπε ο κ. Λιλλήκας.

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την προοπτική δημιουργίας τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις των εταιρειών θα επιβεβαιωθούν από τις επικείμενες γεωτρήσεις και θα υπάρχουν τα αναμενόμενα αποθέματα.

Οπως είπε, "με τη δημιουργία υποδομών υγροποίησης στη χώρα μας η Κύπρος πλέον θα αναβαθμιστεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά και η Κύπρος θα καταστεί ένας ενεργός εταίρος και για την ευρωπαϊκή αγορά αλλά και για άλλες που θα μπορεί να προμηθεύσει με την αξιοπιστία που διαθέτουμε ως κράτος μέλος της Ε.Ε αγορές με φυσικό αέριο".

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα διασυνδέει την Ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα, την Ιταλία και την ευρωπαϊκή αγορά.

"Είναι με τέτοιου είδους αποφάσεις, στρατηγικές αλλά και υποδομές που η Κύπρος θα μπορέσει να κατακτήσει μια αξιοζήλευτη θέση και να προσφέρει σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε νέους επιστήμονες" κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση