ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:41
 

Ο Οζερσάι διαψεύδει τον Ακιντζί

Δεν υπάρχει ομοφωνία για την ομοσπονδιακή λύση στην τ/κ πλευρά, σύμφωνα με τον «ΥΠΕΞ»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση της «Βουλής» και τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι προέβη σε ξεχωριστές δηλώσεις. Ο κ. Οζερσάι διέψευσε τον κ. Ακιντζί σχετικά με τη δήλωσή του που αφορά την υποτιθέμενη ομοφωνία γύρω από τις διαπραγματεύσεις για ομοσπονδιακή λύση υπό την σκέπη του ΟΗΕ.

«Δεν υπάρχει ομοφωνία για τη βάση (έδαφος των συνομιλιών) σχετικά με την ομοσπονδία», δήλωσε ο «ΥΠΕΞ»ν δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο κ. Ακιντζί, σε προηγούμενη δήλωση του έκανε λόγο για «ομοφωνία» γύρω από την ομοσπονδία. Ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να προχωρήσει σε ένα ανακοινωθέν για να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι τα τέσσερα κόμματα που εκπροσωπούνται στη «Βουλή» και η πλειοψηφία των 50 «βουλευτών» πιστεύουν ότι η ε/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί τόσο την εξουσία όσο και τον πλούτο με την τ/κ κοινότητα. Η ε/κ πλευρά δεν έχει αποδεχθεί την αρχή της πολιτικής ισότητας και για αυτόν τον λόγο ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός δεν είναι ρεαλιστικός.

Δυο κόμματα και μια ομάδα «βουλευτών» θεωρούν ότι η ομοσπονδία είναι η μοναδική ρεαλιστική οδός λύσης και προτείνουν τη συνέχιση των συνομιλιών σε αυτήν την βάση. Τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα στη «Βουλή» θεωρούν ότι οι θέσεις της άλλης πλευράς δεν είναι ρεαλιστικές. Ωστόσο, και οι δυο πλευρές συμφωνούν ότι ο Ε/κ ηγέτης επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να διαιωνίσει το κατεστημένο στο κυπριακό. Εν συντομία, σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι στην χθεσινή συνεδρίαση της «Βουλής» φάνηκε ότι τα τ/κ κόμματα διατηρούν τις θέσεις τους για το Κυπριακό.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Αγώνας Σαλαμίνας-Magusa: Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος

«Χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού και παρατρεχάμενους….! »
ΑΚΑ  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X