ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Ο ΥΠΑΜ συμμετείχε στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Άμυνας ΕΕ

O Σ. Αγγελλίδης υποστήριξε τη δυνατότητα για συμμετοχή των κρατών μελών που συμμετέχουν στα προγράμματα της PESCO

Newsroom K

Στην Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμμετείχε ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος σε παρέμβασή του, υποστήριξε τη δυνατότητα για συμμετοχή των κρατών μελών που συμμετέχουν στα προγράμματα της PESCO, τόσο στο αρχικό όσο και σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι Υπουργοί Άμυνας της ΕΕ συναντήθηκαν το διήμερο 4 και 5 Μαΐου στη Σόφια, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου από τη Βουλγαρία.

Οι Υπουργοί, προστίθεται, συζήτησαν τους βασικούς στόχους και τα επόμενα βήματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο σε επιμέρους τομείς της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation-PESCO), στην οποία η Κύπρος συμμετέχει μεταξύ άλλων 25 Κρατών Μελών. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων και υλικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις προοπτικές συνεργασίας της ΕΕ με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το ΝΑΤΟ.

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε παρέμβασή του, υποστήριξε την δυνατότητα για συμμετοχή των κρατών μελών που συμμετέχουν στα προγράμματα της PESCO, τόσο στο αρχικό όσο και σε μεταγενέστερο στάδιο. Τόνισε επίσης τις προϋποθέσεις που πρέπει να διέπουν την συμμετοχή τρίτων κρατών σε προγράμματα της συνεργασίας. Υποστήριξε επιπλέον την έκδοση Απόφασης Συμβουλίου αντί Σύστασης, για τους κανόνες διακυβέρνησης των προγραμμάτων, ώστε να είναι πιο δεσμευτικοί.

Αναφορικά με το πρόγραμμα για διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας στην ΕΕ σημείωσε την σημασία διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους και ότι αυτό θα πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X