ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ΥΠΑΜ Κύπρου και Αρμενίας υπέγραψαν διμερή συνεργασία

Διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα δύο Υπουργεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει κοινές δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις, υπέγραψαν χθες οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και της Αρμενίας, Σάββας Αγγελίδης και Davit Tonoyan.

Το Πρόγραμμα υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Αγγελίδη στην Αρμενία, που ολοκληρώθηκε χθες με συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας Nikol Pashinyan, τον Υπουργό Εξωτερικών Zohrab Mnatsakanyan και τον κ. Tonoyan.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του στο Υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα δύο Υπουργεία, κατά τις οποίες συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν την ισχυρή βούλησή τους για συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως έρευνα και τεχνολογία στον τομέα άμυνας και ασφάλειας.

Με το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν το Πρόγραμμα Διμερούς Συνεργασίας για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει κοινές δραστηριότητες και εκπαιδεύσεις.

Σε δηλώσεις, ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και αρχές που διέπουν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνοκυπριακή πλευρά για επίλυση του Κυπριακού, ευχαριστώντας τον ομόλογό του για τη διαχρονικά αμέριστη στήριξη που παρέχει η Αρμενία.

Ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, καθώς και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επιπλέον, ενημέρωσε για τις τριμερείς συνεργασίες της Κύπρου και της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε το θέμα της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί στο εγγύς μέλλον σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Εξάλλου, ο κ. Αγγελίδης επισκέφθηκε το κέντρο αποκατάστασης τραυματιών πολέμου, όπου έτυχε ενημέρωσης για τις δυνατότητές του και τον τρόπο λειτουργίας του, ο οποίος είναι απόρροια στενής συνεργασίας των κρατικών υπηρεσιών υγείας, του Υπουργείου Άμυνας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στη συνέχεια μετέβη σε κέντρο ανάπτυξης αμυντικής τεχνολογίας, όπου επίσης του έγινε εκτενής ενημέρωση για τις δυνατότητές του και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας.

Επίσης, επισκέφθηκε το μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και το Στρατιωτικό Νεκροταφείο «ERABLUR Pantheon», στα οποία κατέθεσε στεφάνι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X