ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:50
 

Οικολόγοι: Να παρθούν αποφάσεις για τους αποδήμους στις Ευρωεκλογές

Χαιρετίζει παράλληλα την πρόθεση του ΥΠΕΣ να καλέσει τους Τ/κ να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να παρθούν επιτέλους σοβαρές αποφάσεις για διευκόλυνση της συμμετοχής των Ελληνοκυπρίων αποδήμων και των Τουρκοκυπρίων στις προσεχείς Ευρωεκλογές, σημειώνει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για τις Ευροεκλογές

Χαιρετίζει παράλληλα την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο πολύ έγκαιρα απευθύνεται προς τους Τουρκοκύπριους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας για να τους καλέσει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους για τις Ευρωεκλογές.

«Αυτό βέβαια που θα έπρεπε να γίνει είναι να μπορούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ψηφίζουν στις Ευρωεκλογές με βάση το αρχείο πληθυσμού και όχι τον ειδικό εκλογικό κατάλογο.

Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, οι Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας τους την πραγματική τους κατοικία στις ελεύθερες περιοχές – σε μια ένδειξη ίσως ότι θεωρούν προσωρινή την παραμονή τους στα κατεχόμενα ή στο εξωτερικό – δεν μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Η επιλογή που τους δίνεται είναι να δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας – πιθανόν πλαστή αφού οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να την εξακριβώνουν - για να μπορούν να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές.

Κατά τον ίδιο τρόπο, Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία στην κατεχόμενη Κύπρο, μπορούν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές. Σημειώνεται ότι οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας, όπως και οι ίδιοι οι Βρετανοί πολίτες, δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Όλα αυτά τα παράλογα και άδικα, οφείλει να διορθώσει η Κυβέρνηση, πέραν της εκστρατείας ενημέρωσης στα οδοφράγματα και στα γραφεία εξυπηρέτησης των Τουρκοκυπρίων, με την υιοθέτηση του αρχείου πληθυσμού ως εκλογικού καταλόγου και της παροχής του δικαιώματος του εκλέγειν – εκλέγεσθαι σε όλους του Κύπριους, ανεξάρτητα από το χώρο μόνιμης κατοικίας τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X