ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομήρου: Αναγκαίο να τιμάται η μνήμη του Πολυτεχνείου στην Κύπρο

Ο κ. Ομήρου είπε ότι ο στόχος του Πολυτεχνείου δεν ήταν απλά αγώνας με φοιτητικά αιτήματα, αλλά αγώνας σαφώς αντιδικτατορικός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το να τιμάται η μνήμη του Πολυτεχνείου στην Κύπρο αποτελεί μια «ουσιαστική αγωνιστική αναγκαιότητα» ανέφερε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας σε εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο Α’ Λύκειο Κύκκου, στη Λευκωσία, ο κ. Ομήρου είπε ότι μόνο με τη συντήρηση της ιστορικής μνήμης με τέτοια αγωνιστικά φλογερά παραδείγματα μπορούμε να προσβλέπουμε σε λευτεριά της πατρίδας μας από τη ξένη κατοχή.

«Μόνο αν αντλούμε τα σωστά διδάγματα από τέτοιες υπέροχες στιγμές της ιστορίας θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που απειλούν την εθνική και φυσική υπόσταση του λαού μας» πρόσθεσε.

Το Πολυτεχνείο, συνέχισε, υπήρξε και για την Κύπρο μια ύστατη προειδοποίηση για το πού μπορούσαν να οδηγηθούν τα πράγματα. «Γιατί αν τα πρώτα χρόνια για μερικούς μπορούσε να υπάρξει η δικαιολογία, αν υπήρχε, πως δεν μπορούσαν να προβλεφθούν οι συνέπειες, τί ήταν εκείνο που εμπόδισε όλους στην Κύπρο να αντιληφθούν πού μπορούσε να οδηγήσει την πατρίδα μας η φασιστική κλίμα της Αθήνας μετά τη σφαγή του Νιόβρη του 1973» διερωτήθηκε.

Ο κ. Ομήρου είπε τέλος ότι ο στόχος του Πολυτεχνείου δεν ήταν απλά αγώνας με φοιτητικά αιτήματα, αλλά αγώνας σαφώς αντιδικτατορικός, αντιφασιστικός, αντιϊμπεριαλιστικός για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία και με οράματα για κοινωνική δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Χωρίς προγράμματα όλοι οι υποψήφιοι

«Προς κύριο άρθρογραφο. Κυριε. Ο κύριος Γιώργος Λιλληκας έχει δώσει πολλά πλάνα και σχέδια πληρος ...»
Σωκράτης Νικολαου  |  21:08

#PoliticsBlog Τα πολιτικά παχύδερμα και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς

«Μην ανησυχείτε για την Χρυστάλλα. Ο κ. Γενικός «δεν βλέπει .. δεν ακούει». Τους κακόμοιρους που κλέβουν ...»
Chrystalla`s Fan  |  09:30

Καρογιάν: Δεν είναι ώρα για νεότευκτες στρατηγικές σοφιστείες

«Η ΔΙΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο – το οποίο προνοεί Ελευθερία ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης  |  16:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση