ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όζερσαϊ: Η ε/κ πλευρά εμποδίζει τη συνεργασία Τ/κ με τη διεθνή κοινότητα

Επίθεση προς το ΥΠΕΞ εξαπέλυσε μέσω δηλώσεων ο Κουντρέτ Όζερσαϊ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Επίθεση στην ε/κ πλευρά με το σκεπτικό ότι δημιουργεί νέα εμπόδια σε ότι αφορά την συνεργασία της τ/κ κοινότητας με την διεθνή κοινότητα, εξαπέλυσε ο «Υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ, στα πλαίσια νέων δηλώσεων του. Ο κ. Όζερσαϊ αναφέρθηκε στη σημασία της αλλαγής νοοτροπίας στην ε/κ πλευρά για την επίτευξη της λύσης του Κυπριακού.

Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ, υποστηρίζει πως το ΥΠΕΞ επιχειρεί να εμποδίσει την συνεργασία των «πανεπιστημίων »με το εξωτερικό, και ζητά από τις ξένες ναυτιλιακές εταιρίες να διακόψουν τις επισκέψεις τους στα λιμάνια των Κατεχομένων.

Πρόσθεσε δε πως «από ότι φαίνεται δυστυχώς η ε/κ πλευρά δεν ανέχεται περιθώρια ανάσας για τους Τ/κ όχι μονάχα στα πεδία της πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού αλλά και σε αυτό της οικονομίας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νοοτροπία που επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή μας με την παγκόσμια κοινότητα στέλνοντας επιστολές προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό συμβαίνει την στιγμή που ισχυρίζονται ότι επιθυμούν την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο κοινοτήτων. Πρόκειται για αντίφαση και έλλειψης ειλικρίνειας».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά «Δεν ανέχεται ούτε το πρωτόκολλο συνεργασίας ενός πανεπιστημίου μας με ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Στέλνουν στα σχετιζόμενα πανεπιστήμια επιστολές και επιχειρούν να μπλοκάρουν τις διεθνείς συνεργασίες των πανεπιστημίων μας. Επιβάλλουν ποινική δίωξη κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα λιμάνια της νότιας Κύπρου, σε καπετάνιους των οποίων τα πλοία επισκέπτονται και εξυπηρετούνται στα λιμάνια μας. Προσφεύγουν στις χώρες, την σημαία των οποίων φέρουν αυτά τα πλοία και επιχειρούν να μπλοκάρουν τις οικονομικές δραστηριότητες της ΤΔΒΚ. Τι είδους νοοτροπία είναι αυτή; Όταν αναφέρεται η τ/κ πλευρά σε ανάγκη «αλλαγής νοοτροπίας» εννοεί ακριβώς αυτό».

Ο κ. Όζερσαϊ πραγματοποίησε συγκεκριμένη αναφορά στην προοπτική συνεργασίας του «Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου» με το εξωτερικό και στα εμπόδια που δημιουργεί η ε/κ πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ

Κόψετο ρε φίλε!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση