ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Μοιρασιά στην ΑΟΖ ακόμη και δίχως λύση

Σύμφωνα με τον κ. Όζερασαϊ, ακόμη και σε περίπτωση που δεν είναι εφικτός ένας συνεταιρισμός, οι δυο πλευρές θα πρέπει να συνεννοηθούν για την ΑΟΖ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα, η τ/κ πλευρά αντέδρασε στις νέες τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τον καταμερισμό των κερδών από το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της «κυβέρνησης» και «Υπουργό Εξωτερικών», ο Νίκος Αναστασιάδης από μόνος του δεν μπορεί να αποφασίσει για τον καταμερισμό του νέου πλούτου. Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ τόνισε τα εξής: «Απευθύνω έκκληση προς τον κ. Αναστασιάδη. Θα ήταν καλά αν πάψει να τοποθετείται λες και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του φυσικού πλούτου. Αν πραγματικά επιθυμεί να μοιραστεί τον πλούτο μαζί μας, ας καθίσει μαζί μας στο τραπέζι και να ξεκινήσουμε μια ώρα αρχύτερα να συζητάμε το τι θα μοιραστούμε και με ποια αναλογία. Μια ώρα αρχύτερα να συνεννοηθούμε. Ο ίδιος δεν μπορεί να αποφασίσει (για τον καταμερισμό) λες και είναι ο ιδιοκτήτης του. Είμαστε συνέταιροι αυτών των πηγών και το ποσοστό θα καθοριστεί από κοινού».

Η τ/κ πρόταση

Σύμφωνα με τον κ. Όζερασαϊ, ακόμη και σε περίπτωση που δεν είναι εφικτός ένας συνεταιρισμός, οι δυο πλευρές θα πρέπει να συνεννοηθούν για την νέα μοιρασιά. Για αυτήν την μοιρασιά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα όσα συνέβησαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, οι άδικες απώλειες, η παραβίαση δικαιωμάτων κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση η μοιρασιά δεν θα μπορούσε να στηριχθεί αποκλειστικά στην αναλογία πληθυσμού.

Ο κ. Όζερσαϊ προσθέτει ότι τα επιχειρήματα της ε/κ πλευράς για το φυσικό αέριο πλέον δεν πείθουν την ε/κ πλευρά. Η ε/κ πλευρά επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχο της τα δικαιώματα (το μερίδιο) της τ/κ πλευράς πραγματοποιώντας αναφορά στην προοπτική της λύσης, η οποία, υπό τις σημερινές συνθήκες δεν είναι εφικτή.

Ο «ΥΠΕΞ» προβάλει ακόμη, την άποψη ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει τους όρους μιας τέτοιου είδους μοιρασιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη

Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ

O κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει με τους ομολόγους του στην 22η Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X