ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζγκιούρ: Η Τουρκία θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια στους Τ/κ

Η απόψη του υψηλόβαθμου στελέχους της τ/κ Αριστεράς

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Την άποψη ότι η Τουρκία, η οποία δεν συμφωνεί με την νέα πρωτοβουλία του Μουσταφά Ακιντζί στο Κυπριακό, ετοιμάζει τη δική της αντίποινα στο πεδίο της οικονομίας, προβάλλει υψηλόβαθμο στέλεχος της τ/κ Αριστεράς.

Σε νέα δημόσια παρέμβαση του, ο Μπιρικίμ Οζγκιούρ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο τιμόνι της τ/κ οικονομίας, προειδοποιεί ότι εξαιτίας του προβληματισμού της Άγκυρας σχετικά με την στάση που τηρεί η ηγεσία Ακιντζί στο Κυπριακό, η τουρκική πλευρά ενδέχεται να αναθεωρήσει το ζήτημα της παροχής οικονομικής βοήθειας προς τους Τ/κ.

«Σήμερα φαίνεται ότι η δρομολόγηση των επιχορηγήσεων και των πιστωτικών πρωτοκόλλων του 2018 θα είναι εφικτή μόλις στα μέσα του έτους. Η μια πλευρά υπέγραψε (την συμφωνία), η άλλη είναι απασχολημένη με τις εκλογές. Θα εγκριθεί, θα δημοσιευτεί στην κυβερνητική εφημερίδα και θα τεθεί σε εφαρμογή. Ο Πρόεδρος Ακιντζί, επιθυμώντας να αναπτύξει πολιτική (γραμμή) προέβη σε μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του τύπου της Τουρκίας. Δεν θα ήταν καλύτερα να εστίαζε ως αρχηγός του κράτους στην σημασία της πρόσβασης των τ/κ σε ξένο χρέος ύψους 2,2 δις. Λιρών Τουρκίας;», αναρωτιέται ο κ. Οζγκιούρ.

Ο κ. Οζγκιούρ στα πλαίσια της παρέμβασης του αφήνει να εννοηθεί ότι τα μέτρα λιτότητας για τον δημόσιο τομέα και το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλει η Άγκυρα στους τ/κ αποτελούν μονόδρομο για την δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου.

Τονίζει ακόμη σε περίπτωση που δεν υλοποιήσει τους προαναφερόμενος, δυο στόχους, η νέα, πολυκομματική «κυβέρνηση» θα αντιμετωπίσει την προοπτική της διάλυσης.

Η δήλωση του κ. Οζγκιούρ, η οποία σχολιάζεται στην τ/κ κοινότητα και πυροδοτεί νέες συζητήσεις, είναι σημαντική καθώς για πρώτη φορά ένας τ/κ πολιτικός χρησιμοποιεί προειδοποιητικό-απειλητικό τόνο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχέσεις Τουρκίας-τ/κ. Επίσης, πρόκειται για δεύτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) που ασκεί κριτική στον κ. Ακιντζί, μέσα σε λίγες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση