ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος: Πολιτικές ευθύνες για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού

Εμείς επικεντρωνόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι ότι αυτό που συνέβη με το χαλλούμι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΔΗΚΟ δεν θεωρεί ότι οι ευθύνες για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαντλούνται σε συγκεκριμένους λειτουργούς, που ενδεχομένως όντως να μην λειτούργησαν σωστά και όπως επέβαλλαν τα καθήκοντα τους, είπε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, επειδή δεν υπήρχε το απαραίτητο σύστημα εποπτείας του πιο σημαντικού εμπορικού σήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση του θέματος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και τις διαφωνίες που υπήρξαν εντός Βουλής σε σχέση με την Επιτροπή που θα ασκούσε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει και τόση σημασία σε ποια εκ των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών θα συζητηθεί το θέμα και αφού διερωτήθηκε "γιατί όχι στην Επιτροπή Εμπορίου", είπε πως το χαλλούμι είναι μια από τις πιο σημαντικές εξαγωγές του τόπου.

Ακολούθως, αφού παρατήρησε ότι αυτά είναι διαδικαστικά ζητήματα, είπε ότι «εμείς επικεντρωνόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι ότι αυτό που συνέβη με το χαλλούμι αποτελεί μνημείο ανικανότητας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση ενός ζητήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για μία κατηγορία παραγωγών, αλλά ευρύτερα για την κυπριακή οικονομία».

«Είναι ένα προϊόν που επιφέρει έσοδα εκατομμυρίων στην κυπριακή οικονομία και το εμπορικό σήμα που αφορά το χαλούμι είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αν όχι το σημαντικότερο εμπορικό σήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε επίσης ότι «θεωρούμε αδιανόητο, το γεγονός ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδική υπηρεσία για τη διαχείριση όλων των ζητημάτων, ιδιαίτερα των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από αυτό το εμπορικό σήμα, γνωρίζοντας ιδιαίτερα τις αψιμαχίες, τις διαφωνίες, τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγών».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη στη δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέα Μάτσα, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το θέμα, είπε ότι το χαλούμι είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατοχύρωση του έχει πρόσθετες θετικές προεκτάσεις, που ξεπερνούν τα όρια του καταναλωτικού προϊόντος και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είχε δοθεί περισσότερη προσοχή και σημασία στη διαχείριση του όλου ζητήματος.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνει διεξοδικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για την αρνητική αυτή εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X