ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρά την πρόταση Λιλλήκα δεν αλλάζει γνώμη ο Ενδιάμεσος

Ανεφάρμοστη πρόταση χαρακτηρίζουν την κάλπη κόμματα του χώρου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας μπορεί να έχει θέσει εκ νέου ζήτημα προκριματικών εκλογών και το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του αν βρεθεί μία Τρίτη υποψηφιότητα που να μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη, ωστόσο αυτή η πρόταση φαίνεται να πέφτει στο κενό από τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου. Και αυτό, όχι μόνο γιατί από την πλειοψηφία των κομμάτων θεωρείται ανεφάρμοστη η πρόταση των προκριματικών εκλογών, αλλά και γιατί όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί για τις προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης επεσήμανε πως η διαδικασία επιλογής υποψηφίου Ενδιάμεσου χώρου έχει τελειώσει καλώντας Οικολόγους και Συμμαχία Πολιτών να συστρατευθούν με την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. «Η διαδικασία επιλογής έχει τελειώσει. Καλούμε τους Οικολόγους και Λιλλήκα να συστρατευτούν μαζί μας».

Υποψήφιος υπάρχει και τον έχουν στηρίξει τα τρία κόμματα του κέντρου, συνεχίζει ο κ. Αντωνιάδης. Μένουν οι Οικολόγοι με τους οποίους το ΔΗΚΟ θα έχει συνάντηση προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις εκατέρωθεν και οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από τα συλλογικά όργανα των κομμάτων. Το ΔΗΚΟ, όπως και στο παρελθόν εξακολουθεί να εκφράζει έντονη διαφωνία με το ζήτημα της κάλπης όχι μόνο εξαιτίας της ενδεχόμενης πριμοδότησης από ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ αλλά και γιατί αυτό δείχνει ασέβεια προς τα συλλογικά σώματα των κομμάτων του εν λόγω χώρου.

ΕΔΕΚ: Δεδομένη η υποψηφιότητα Νικόλα

Ως απέλπιδα προσπάθεια του Λιλλήκα χαρακτηρίζουν κομματικά στελέχη της ΕΔΕΚ την επαναφορά του ζητήματος κάλπης, ξεκαθαρίζοντας πως θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Επισημαίνουν δε με νόημα πως η πλειοψηφία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου βρίσκεται ήδη στο πλευρό του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ίσες αποστάσεις οι Οικολόγοι

Από πλευράς τους οι Οικολόγοι επισημαίνουν ότι στόχος του Κινήματος είναι μια κοινή υποψηφιότητα όχι πολιτικού αρχηγού και των πέντε κομμάτων με κοινό πρόγραμμα. Όπως επισημαίνεται από στελέχη των Οικολόγων το Κίνημα δεν είναι αρνητικό απέναντι στις προκριματικές εκλογές σημειώνουν ωστόσο πως από τη στιγμή που πλέον στήνονται εκλογικά επιτελεία είναι μάλλον αργά για μία τέτοια διαδικασία. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το Κίνημα θα κρατήσει ίσες αποστάσεις απέναντι στους δύο υποψηφίους, προσπαθώντας να πιέσουν για μία υποψηφιότητα στον χώρο.

Στο τραπέζι η Θεοχάρους

Ανεφάρμοστο θεωρεί η Κίνηση Αλληλεγγύη το ενδεχόμενο κάλπης, θέτοντας όχι μόνο το ζήτημα χρόνου αλλά και κόστους στο προσκήνιο. Κομματικές πηγές διερωτούνται ποιοι θα κληθούν να ψηφίσουν σε μία τέτοια εκλογική διεργασία. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως στο ζήτημα ονοματολογίας, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, η θέση της Κίνησης Αλληλεγγύη είναι ότι το όνομα της Ελένης Θεοχάρους θα είναι πάλι στο τραπέζι.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Άδικα προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οικονομικό θαύμα στο διαλυμένο, λεηλατημένο από τα κόμματα ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  16:38

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X