ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίκης: Ως Κίνημα στηρίζουμε τις ενέργειες της Κυβέρνησης

Ζήτησε άμεση σύγκληση Εθνικού με σκοπό την ενημέρωση των αρχηγών για τις ενέργειες της Κυβέρνησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, για ενημέρωση σε σχέση με τις ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδιαίτερα στο τεμάχιο τρία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Περδίκης καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας πως το Κίνημα Οικολόγων στηρίζει την κυβέρνηση στις ενέργειες τις οποίες επιβάλλεται να προωθήσει για αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων.

Ωστόσο, είπε ότι «για να υποστηρίξουμε καλύτερα τις ενέργειες της κυβέρνησης πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι αυτές», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ως πολιτικό κίνημα τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση και ποια μέτρα λαμβάνει».

«Είναι γι’ αυτό που ζητούμε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση για τις ενέργειες της κυβέρνησης, αλλά και για κοινό σχεδιασμό για ενωμένη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, οι οποίες έφτασαν στο απροχώρητο. Και επειδή δεν λέμε την αλήθεια, δυστυχώς, δεν πρόκειται πλέον για παρενόχληση. Ξεκάθαρα έχουμε μια τουρκική επιχείρηση για ακύρωση του γεωτρητικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν μπορούμε να αφήνουμε την πρωτοβουλία στους Τούρκους και να περιμένουμε πότε θα φύγουν από μόνα τους τα τουρκικά πλοία από το στόχο Σουπιά», είπε.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα πως «επιβάλλεται να υπάρχει σχεδιασμός για αντιμετώπιση των τουρκικών ενεργειών και να μην είναι η κυπριακή κυβέρνηση ουραγός στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων».

Ανέφερε, τέλος, ότι αναμένει από την ΕΕ να αντιδράσει, αναμένει από την Ιταλία να αντιδράσει, για να σημειώσει ότι «δυστυχώς δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής καμιά αντίδραση γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

«"...η Άγκυρα όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την ...»
Σοφούλης  |  13:27

Πειθαρχικό ΔΗΚΟ: Αρνείται να συμμετέχει στο συμβούλιο ο Ιερωνυμίδης

«Έτο που έσιει τζιαί νούσιμους μές το ΔΗΚΟ! »
knak  |  09:14

Βίαζε τα δύο ανήλικα αδέρφια του σε ηλικία 15 ετών

«Και δεν ξέρετε τι να του κάνετε???»
knak  |  11:04

Αμεση Ανάλυση: Η σιωπή της Μόσχας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

«Oi Ρώσοι για να επιτύχουν του σκοπού τους, μπορεί ακόμη και να `σκύψουν` χωρίς αιδώ μπροστά στον Τούρκο! ...»
knak  |  11:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση