ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποια σενάρια παίζουν, μετά το ναυάγιο ΑΚΕΛ-Μάικ

Στο τραπέζι εκ νέου οι Κίκης Καζαμίας Σταύρος Μαλάς και Τάκης Χατζηγεωργίου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Δεν έχουμε περιθώρια να ξεκινήσουμε από το μηδέν ήταν η τοποθέτηση του Άντρου Κυπριανού στο κρατικό ραδιόφωνο παραδεχόμενος εν πολλοίς ότι η προεδρολογία θα κινηθεί στα γνωστά ονόματα που έπαιξαν στο παρελθόν.

Ήδη από χθες το απόγευμα, μετά και την επισημοποίηση του ναυαγίου ΆΚΕΛ και Μάικ Σπανού, στελέχη του κόμματος άρχισαν τις έντονες διεργασίες για την εξεύρεση υποψηφίου. Η όλη διαδικασία πλέον ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της γραμματείας και μετατίθεται στα ευρύτερα συλλογικά όργανα, με όλα τα στελέχη να αναλαμβάνουν δράση διαχείρισης της ζημιάς και της καλύτερης δυνατής επιλογής.

Πρώτος ο Καζαμίας

Πρώτο όνομα στη λίστα το οποίο δέχεται έντονες πιέσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δεν είναι άλλο από αυτό του Κίκη Καζαμία. Ο πρώην υπουργός δέχτηκε κρούση από την γραμματεία του κόμματος να τεθεί το όνομά του στο τραπέζι της διαβούλευσης, ωστόσο ο ίδιος για δικούς του προσωπικούς λόγους αρνήθηκε. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μία σειρά στελεχών οι οποίοι διαφωνούσαν με την επιλογή Μάικ Σπανού, έθεταν επί τάπητος το ζήτημα Κίκη Καζαμία. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», στελέχη από το βαθύ ΑΚΕΛ, ακόμη και νέα, άρχισαν να πιέζουν τόσο τον ίδιο τον πρώην υπουργό οικονομικών, όσο και την ηγεσία, να δει σοβαρά μία τέτοια υποψηφιότητα. Κάτι τέτοιο όπως επισημαίνεται από κομματικές πηγές θα σώσει το κόμμα από το πλήγμα που δέχτηκε.

Και ο Τάκης στο προσκήνιο

Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη μερίδα των στελεχών και της βάσης του κόμματος που βλέπουν ιδιαίτερα θετικά την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου. Το γεγονός ότι ο κ. Χατζηγεωργίου συμπλέει πλήρως με το ΑΚΕΛ στο κυπριακό, αλλά δεν βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του κόμματος, θεωρείται από πολλούς ως προσόν που θα προσελκύσει ψηφοφόρους από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Το ζήτημα είναι πως αν και ο κ. Χατζηγεωργίου προτάθηκε ως επιλογή από πρωτοκλασάτα στελέχη, φέρεται να απορρίφθηκε από την ηγεσία του κόμματος, καθότι ούτε σε εσωκομματικές μετρήσεις δεν μπήκε.

Θέμα Μαλά;

Από το κάδρο βεβαίως δεν λείπει το όνομα του Σταύρου Μαλά. Ο υποψήφιος για την προεδρία το 2013, έχει κερδίσει με τη στάση του την εκτίμηση του κόμματος σε όλα τα συλλογικά όργανα. Το όνομά του μάλιστα τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή για να συμπεριληφθεί, ωστόσο ο ίδιος για να μη διχάσει το κόμμα επέλεξε να αποσύρει το ενδιαφέρον του. Πολιτικές πηγές επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον του παραμένει. Το ζήτημα είναι αν με τα όσα έχουν συμβεί και τον αποκλεισμό του από το Πολιτικό Γραφείο ως εν δυνάμει υποψηφίου θα μπορεί να αποτελεί υποψηφιότητα με προοπτική νίκης.

Κινήσεις Λιλλήκα

Την όλη διαδικασία του ναυαγίου φαίνεται να παρακολουθεί στενά η Συμμαχία Πολιτών. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να γίνουν επαφές και διαβουλεύσεις με στόχο μία ενδεχόμενη συμπόρευση. Στελέχη πάντως του ΑΚΕΛ απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξαιτίας των θέσεων του κ. Λιλλήκα στο κυπριακό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Έλα τώρα που κληρώνει ρε κοπέλια!! Πάμε για το ΣΣΣΟΡΤ ΛΙΣΤ....μίαν σακκούλλα κάρβουνα από την ομάδα, πάμε δυνατά.

billie jean

Ε ατε ρε Μαικ, αναλαβε τουλάχιστον CFO της αιώνιας!! Να χαρείς!!

Help αιώνια plizz
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση