ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιο προεκλογικό σλόγκαν κλάπηκε καλύτερα;

Τα προεκλογικά συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας πηγή έμπνευσης για ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με άρωμα και συνθηματολογία Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Κύπρο, καθώς τα προεκλογικά συνθήματα του κόμματος της Δεξιάς στην Ελλάδα, φαίνεται να προσαρμόζονται από κόμματα και υποψηφίους στην Κύπρο. Αφορμή, για έναν άνευ προηγουμένου διαδικτυακό πόλεμο, υπήρξε το προεκλογικό σύνθημα του Νίκου Αναστασιάδη, «σταθερά βήματα μπροστά». Και αυτό γιατί το ίδιο προεκλογικό σύνθημα χρησιμοποίησε το 2014, η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Την «κλοπή» συνθήματος εντόπισε το ΔΗΚΟ, ρίχνοντας βολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί κλοπής. Το ζήτημα ωστόσο είναι πως σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιήθηκε με σχετικές μετατροπές και από το ΔΗΚΟ.

Βήματα μπροστά από το 14

«Νοοτροπία από το παρελθόν. Πρόεδρος από το παρελθόν. Σύνθημα (κλεμμένο) από το παρελθόν. Ούτε αυτό δεν κατάφερε να είναι αληθινό» αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουιτερ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία του Προέδρου, παραθέτοντας το προεκλογικό σύνθημα του Νίκου Αναστασιάδη, δίπλα από αυτό της Νέας Δημοκρατίας του 2014.

Από το Ελλάδα μπροστά στο Κύπρος μπροστά

Βεβαίως, η τοποθέτηση του Άθου Αντωνιάδη δεν πέρασε απαρατήρητη από στελέχη τόσο του Ενδιάμεσου, όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού, θυμίζοντας πως και ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκλεψε προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα το «Η Ελλάδα μπροστά» που χρησιμοποίησε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2015, έγινε «Η Κύπρος Μπροστά» στις βουλευτικές εκλογές του 2016, από το ΔΗΚΟ.

Εις γνώσιν του ΔΗΣΥ

Πάντως, στην Πινδάρου εξηγούν, πως ήταν σε γνώση τους πως το προεκλογικό σύνθημα ανήκε στη Νέα Δημοκρατία και όπως εξηγούν επιλέχθηκε καθώς θεωρήθηκε το καταλληλότερο, από μία σειρά προεκλογικών συνθημάτων που παρουσιάστηκαν στα focus group.

Με παρελθόν η αντιγραφή

Είναι όμως η μόνη παραλλαγή και εν πολλοίς κλοπή σε πολιτικό σλόγκαν; Το αλλαγή αξιοπιστία ελπίδα, προεκλογικό σύνθημα του Νικόλα Παπαδόπουλου, θυμίζει πολύ, το τρίπτυχο του Δημοκρατικού Συναγερμού το 2011, "Αλλαγή, ενότητα. ελπίδα" όταν το νυν κυβερνών κόμμα βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι ωστόσο η μόνη παραλλαγή του ΔΗΚΟ,καθώς και το λεγόμενο "Ξεκινάμε" που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ενδιάμεσου χώρου, είναι το ίδιο με το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας το 2015.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Τα γνωστά τετριμμένα επικοινωνιακά κόλπα του ασόβαρου Προέδρου του ΔΗΣΥ που στερούνται μονίμως ουσίας ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  21:53

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είμαστε εύκολοι δανειστές, παρέχουμε μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση δανείων. Προσφέρουμε ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  19:09

Αναστασιάδης: Δεν υπήρξε διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά τη θητεία μου

«Χαχαχα Χαχαχα Χαχαχα Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι Πουλήστε ακόμα ένα διαβατήριο η ξεπουλήστε ...»
Yiannos  |  14:00

Αναστασιάδης: Εκτός συνταγματικού πλαισίου ο Γ. Ελεγκτής

«Στην χώρα της Μπανανίας όπου εμείς ζούμε, με την διαφθορά, τις δολοπλοκίες και τα μαγειρέματα στην πλάτη ...»
Yiannos  |  13:06

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X