ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο μεταλλαγμένος Μουσταφά και το... Μπαρμπαρός του Φούλη

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έναν διαφορετικό Ακιντζί συνάντησε ξανά χθες βράδυ ο Νίκαρος. Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε κοντινά του άτομα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, "η κατάσταση παραμένει η ίδια και χειρότερη. Ο Μουσταφά παραμένει μεταλλαγμένος και οι απαιτήσεις των Τούρκων δεν έχουν αλλάξει". Σύμφωνα με την πηγή μου, αυτός ήταν και ο λόγος που ο Νίκαρος επέμεινε στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ να πει την αλήθεια, για να μην δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες. 
"Δεν αποκλείεται ακόμα και διακοπή των συνομιλιών, είτε λόγω του Μπαρμπαρός και των τουρκικών προκλήσεων είτε από μια νέα θεαματική αποχώρηση του Μουσταφά" φέρεται να είπε πολύ πρόσφατα ο Νίκαρος...
 
Σήμερα πάντως αναμενόταν η έξοδος του Μπαρμπαρός για τις έρευνες που έχει προαναγγείλει στον κόλπο της Αμμοχώστου. Ο Μουσταφά, όταν ο Νίκαρος του έθεσε το θέμα "έκανε την πάπια" και αοριστολογούσε υπερασπιζόμενος την τουρκική πρόκληση. "Ήταν εκπληκτικό πόσο "τουρκική" ήταν η αντίδραση του Ακιντζί στο συγκεκριμένο θέμα, όταν το έθεσε ο Αναστασιάδης, κάτι που επιβεβαιώνει την άμεση πια εξάρτηση του από τον Ερντογάν", μου ανέφερε διπλωματική πηγή που ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις εξελίξεις. "Βεβαίως δεν υπήρξε μεγάλη έκπληξη από αυτή την εξέλιξη, εμείς το γνωρίζαμε ήδη από όσα λέγονται στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη" συνέχισε η πηγή μου καταλήγοντας πως "είναι πια ξεκάθαρο ότι η Τουρκία για το επόμενο δίμηνο κινείται με πρόγραμμα για τη δημιουργία γκρίζων ζωνών και χρειάζεται ενότητα και προγραμματισμός για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση". Για το τελευταίο η πηγή μου δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη, "λόγω του προεκλογικού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".
 
Πάντως το θέμα των παιδιών από την Σερβία, όπως σας είχα γράψει και χθες, τέθηκε από τον Μουσταφά στον Νίκαρο. Οι πληροφορίες μου λένε πως το θέμα δεν έλαβε έκταση και "μπήκε περισσότερο ως σπόντα για να έχει ο Μουσταφά άλλο ένα χαρτί στη νέα τράπουλα του"
 
Ημέρα πολιτικής κινητικότητας χαρακτηρίζεται η ερχόμενη Δευτέρα από στελέχη κομμάτων, αφού εκτός από την σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση των κομμάτων του Ενδιάμεσου.
Σύμφωνα με στέλεχος από κόμμα του Ενδιάμεσου, η Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει οριστικά "κατά πόσον η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει την πορεία της στο άρμα του Ενδιάμεσου ή θα ακολουθήσει μοναχική πορεία". Το σημαντικότερο όμως θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον ο εκλεκτός του Ενδιάμεσου θα είναι ο πρίγκιπας Νικόλαος ή ο Γιώργος Λιλλήκας ή κατά πόσον θα μετατραπούν σε αντίπαλους "κάτι που ουσιαστικά θα διασπάσει τον Ενδιάμεσο με δραματικές εξελίξεις για τον χώρο".
 
Από την Συμμαχία Πολιτών μαθαίνω πως ο Γιώργος Λιλλήκας, παρά τη διεθνή περιοδεία του, "επεξεργάζεται όλα τα σενάρια και με σύνεση θα καταθέσει τις θέσεις της Συμμαχίας την Δευτέρα, ενώ μια αισιοδοξία για διατήρηση της ενότητας του Ενδιάμεσου χώρου παραμένει ακόμα"...
 
Ενώ όλοι αναμένουν σήμερα την έξοδο του Μπαρμπαρός του Ερντογάν, όπως με πληροφόρησε μια πηγή μου στον ΔΗΣΥ, "πρόκειται να δούμε ταυτόχρονα και την έξοδο του Μπαρμπαρός του Φούλη". Στην απορία μου ποιο είναι το Μπαρμπαρός του Φούλη, η απάντηση ήταν σύντομη: "Μα ο Τορναρίτης, ο οποίος θα ενισχύσει τη δημόσια επιχειρηματολογία των Συναγερμικών υπέρ της Σάββιας και κατά της επεκτατικής πολιτικής του Γενικού Ελεγκτή, αφού τα χθεσινά ήταν μόνο μια πρόγευση"(!).
 
 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Τα ΜΕΔ των 7.5 δισ. ευρώ στον πυρήνα της έρευνας για ΣΚΤ

«ΠΡΟΣ Ai Em: ΣΟΥ ΈΦΤΑΙΞΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  15:52

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση