ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολιτική και κοινωνική κρίση στα κατεχόμενα

Η «κυβέρνηση» σπεύδει στην Άγκυρα για αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Πολιτική και κοινωνική κρίση επικρατεί στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής με την οικονομική κρίση να λαμβάνει νέες διαστάσεις με την κάθε νέα ημέρα.

Η απεργία των ελεγκτών κυκλοφορίας στο «αεροδρόμιο» της Τύμπου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των προς και από πτήσεων στο νησί, αφήνει πίσω της μεγάλο πολιτικό αναβρασμό.

Η «κυβέρνηση» ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην Άγκυρα όπου με την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Η συνάντηση έκλεισε το προηγούμενο σαββατοκύριακο όταν οι κ. Ερντογάν και Τουφάν Έρχιουρμαν είχαν τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία συζητήθηκε η οικονομική κρίση.

Στην σημαντική επίσκεψη στην Άγκυρα αναμένεται να λάβουν μέρος οι κ. Έρχιουρμαν, Κουντρέτ Όζερσαϊ και Σερντάρ Ντενκτάς ενώ ο Τζεμάλ Όζγιγιτ δεν πρόκειται να μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα επειδή βρίσκεται πλέον στην «μαύρη λίστα» της Άγκυρας εξαιτίας της στάσης του στο μάθημα των θρησκευτικών.

Νέα μέτρα από την «κυβέρνηση»

Λίγο πριν από αυτήν την επίσκεψη και την απεργία στο «Έρτζαν», η «κυβέρνηση» προχώρησε στην λήψη νέων μέτρων, κυρίως στην σταθεροποίηση της τιμής των ξένων νομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πληρωμή ενοικίων στα Κατεχόμενα.

Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι επιμένουν στα αιτήματα τους, αποσαφηνίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την κατάργηση των επιδομάτων για τις υπερωρίες, μια θέση που προβάλλει η κυβέρνηση «Έρχιουρμαν».

Για αυτό άλλωστε τον λόγο, οι ελεγκτές του «Έρτζαν» τονίζουν ότι η απεργία στο «Αεροδρόμιο» τερματίστηκε προσωρινά. Σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί σχετικό «νομοδιάταγμα» της «κυβέρνησης» για την κατάργηση των επιδομάτων των υπεροριών, η απεργία θα επαναληφθεί σε δυο εικοσιτετράωρα.

Η χαοτική κατάσταση στα «Κατεχόμενα» βρίσκει αντίκτυπο στον τουρκικό τύπο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με τους τ/κ συμπολίτες να προειδοποιούν ότι η κατάσταση στην κοινότητα τους χειροτερεύει με την κάθε νέα ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση