ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:34
 

Προδρόμου: Είναι σύνηθες η Κυβέρνηση να βελτιώνει θεσμούς

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ για το πρόγραμμα επενδύσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είναι σύνηθες η Κυβέρνηση να βελτιώνει θεσμούς κάνοντας συνολικά τη χώρα μας καλύτερη, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε απάντησή του στο ΑΚΕΛ για το πρόγραμμα επενδύσεων, εκφράζοντας τη συμφωνία της Κυβέρνησης στην σημασία που έχει η εικόνα της χώρας και υπενθυμίζοντας το κόστος που πλήρωσε η κοινωνία όταν η Κύπρος σύρθηκε στη στενωπό της πτώχευσης και της ανυποληψίας.

«Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφέρεται στο Πρόγραμμα Επενδύσεων με πρόνοιες για κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση, δείχνει να μην έχουν συγκρατήσει προηγούμενες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Γι’ αυτό, σημειώνει, «θα επαναλάβουμε εκείνο που ήταν γνωστό, ότι δηλαδή από καιρό, αρκετά πριν κυκλοφορήσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή γίνει η δημόσια συζήτηση, το Υπουργικό Συμβούλιο εξέταζε τροποποίηση και βελτίωση του σχετικού προγράμματος».

Εξάλλου, προσθέτει, και στο πρόσφατο παρελθόν με δική της πρωτοβουλία και χωρίς πολλές συζητήσεις, η Κυβέρνηση είχε επιφέρει βελτιωτικές αλλαγές στο ίδιο αυτό πρόγραμμα.

«Το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε αποφάσεις για περαιτέρω βελτίωση του συγκεκριμένου σχεδίου, ανταποκρινόμενο και σε διεθνείς προδιαγραφές, είναι ενδεικτικό της γενικότερης δράσης αυτής της Κυβέρνησης σε πολλούς τομείς όπου γίνονται διορθωτικές κινήσεις και λαμβάνονται μέτρα», αναφέρει.

Σε αρκετές περιπτώσεις, συνεχίζει ο Πρόδρομος Προδρόμου, «η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και μέτρα που δεν είχαν ληφθεί για δεκαετίες προηγουμένως».

Πράγματι, αναφέρει, «είναι σύνηθες στις μέρες μας η Κυβέρνηση να διορθώνει και να βελτιώνει θεσμούς, λειτουργίες και προγράμματα ή και να εισάγει σχέδια, προγράμματα και πολιτικές εκεί όπου υπήρχαν κενά και ελλείψεις και κάνοντας συνολικά τη χώρα μας καλύτερη».

Όταν όμως, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «το ΑΚΕΛ κάνει αναφορά στη σημασία που έχει η εικόνα της χώρας μας τόσο μεταξύ των πολιτών όσο και στο εξωτερικό, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσουμε».

«Αφού όλοι θυμόμαστε πόσο δύσκολες στιγμές περάσαμε και πόσο μεγάλο κόστος πλήρωσε η κοινωνία μας για εκείνη την κατάσταση στην οποία είχαμε φτάσει, τότε που επικράτησε η χειρότερη κατάσταση και εικόνα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κύπρος σύρθηκε στη στενωπό της πτώχευσης και της ανυποληψίας, ενώ για να διασωθεί χρειάστηκε να επιβληθεί διεθνής επιτήρηση», αναφέρει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνει επίσης ότι «επειδή ακριβώς προγραμματική κατεύθυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να κάνει τη χώρα διαρκώς καλύτερη, έτσι και η Κυβέρνηση όχι μόνο αναγνωρίζει τη συνεισφορά των ίδιων των πολιτών, αλλά και τη συμβολή και άλλων πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα τότε που αντιμετωπίσαμε τις απειλές της βαθιάς κρίσης και υπολογίζει πάντα και στη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών δυνάμεων».

Είναι με αυτό τον τρόπο που καθημερινά γίνονται βήματα προόδου και σταδιακά η Κύπρος βελτιώνεται σε πολλούς τομείς, αναφέρει καταληκτικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X