ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου για καύσιμα: Στόχος η αποτροπή παράνομης εμπορίας

Η Κυβέρνηση δεν στοχεύει να παρεμποδίσει τη διακίνηση των απλών πολιτών, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

Την παράνομη εμπορία καυσίμων πρέπει να έχει στόχο ο έλεγχος του Τελωνείου στα οδοφράγματα και όχι την παρεμπόδιση απλών πολιτών. Αυτό διαμηνύεται από πλευράς Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφορικά με τους ελέγχους που θα ξεκινήσει το Τελωνείο για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα.

Όπως ανέφερε, πολιτική του κράτους είναι να μπορούν οι πολίτες να διακινούνται σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας, τηρουμένων των όσων προβλέπονται από τον ειδικό «Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».

Τυχόν έλεγχοι που γίνονται από κρατικές Υπηρεσίες, σχετικά με τη διακίνηση καυσίμων -όπως και άλλων προϊόντων- θα αφορούν μόνο στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας, τόνισε ο κ. Προδρόμου.

Τέλος, ανέφερε πως η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει ούτε και πρόκειται να παρεμποδίσει τη διακίνηση των απλών πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωση το Τμήμα Τελωνείων ανέφερε ότι θα εντατικοποιεί τους ελέγχους που διενεργεί στα σημεία διέλευσης από τα κατεχόμενα, με σκοπό τη διασφάλιση της τήρησης των νομοθεσιών σχετικά με την μεταφορά καυσίμων.

Ο ΥΠΟΙΚ για τη μεταφορά καυσίμων 

Υπάρχει μια διάκριση που πρέπει να γίνει και θα γίνει από τις Αρχές της Δημοκρατίας μεταξύ της εμπορίας καυσίμων που προέρχονται από τα κατεχόμενα - αυτό πρέπει να ελεγχθεί και θα ελεγχθεί, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ζήτημα της μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα.

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως με κανέναν τρόπο, ότι θα εγερθούν από τη Δημοκρατία, είτε έμμεσα είτε άμεσα, οποιαδήποτε εμπόδια στη διακίνηση» είπε ο Υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Κατασκευάζοντας ενόχους σε μέρες κρίσης

«Όντως, βιοι παραλληλοι στην αντιμετωπιση της οικονομιας: τουρκια = ελλαδα = κυπρος. Οπως λεμε: ερντογαν ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:51

Παίρνουν μέτρα στα κατεχόμενα για την οικονομική κρίση

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε γιατί έχουν πολλούς αδελφούς τους Ελληνοκύπριους Που ...»
Andreas  |  12:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση