ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Γίνονται προσπάθειες για το κοινωνικό δείπνο

Συνεχίζω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές, δήλωσε η Σπέχαρ

Newsroom K

Με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείσα, εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η κ. Σπέχαρ δήλωσε πως «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές και μόλις υπάρξουν περισσότερα νέα σίγουρα θα σας ενημερώσω».

Στην ερώτηση εάν έχει προγραμματίσει συνάντηση σήμερα και με τον κ. Ακιντζί, η κ. Σπέχαρ απάντησε καταφατικά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ την ετοιμότητά του για μια συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις, ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις του ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την προσπάθεια έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση κοινωνικού τύπου ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο κ. Προδρόμου απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε πως «η προσπάθεια των ΗΕ είναι συνεχής. Είδαμε και τους περασμένους μήνες ότι υπάρχει μια βούληση να ξεκινήσει ξανά μια διαδικασία στο Κυπριακό. Η δική μας ανταπόκριση είναι δεδομένη».

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα ζητήσει αναβολή της Συνόδου της Βάρνας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ήταν Άτυπο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επίσημα, εκπροσωπώντας ομόφωνα όλα τα κράτη μέλη ανακοίνωσε κάποιες σαφείς τοποθετήσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τα δικαιώματα της, για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όλοι στην περιοχή, για την Τουρκία να τερματίσει τις προκλήσεις. Ο κ. Τουσκ είχε εξαγγείλει ότι τελικές αποφάσεις για την προειλημμένη απόφαση μιας συνάντησης ΕΕ - Τουρκίας στη Βάρνα, θα ληφθούν μεθαύριο και την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σε άλλη ερώτηση o Eκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταθέσει τις θέσεις μας στο ‘Άτυπο Συμβούλιο και για αυτό το λόγο είναι που υπήρξαν οι ανακοινώσεις από τον κ. Τουσκ. Ήδη ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών και η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει ξανά τις θέσεις μας και στη βάση των προεργασιών που έχουν γίνει από τον Υπουργό Εξωτερικών θα επιδιώξουμε να έχουμε ακριβώς την αλληλεγγύη των εταίρων μας στην προσπάθεια που κάνουμε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση