ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Ικανοποίηση από την στήριξη των ΗΠΑ

«Ήταν μια σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ»

Newsroom K

Την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ΗΠΑ τόσο ως προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό όσο και προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά και να αξιοποιεί τον φυσικό της πλούτο, εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κ. Γουές Μίτσιελ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ήταν μια σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση έγινε βεβαίως συζήτηση για το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να επαναλάβει την ετοιμότητα του για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, και με ικανοποίηση ακούσαμε τη στήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μέσα στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και ελπίζουμε ότι αυτή η στήριξη θα συμβάλει στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, όπως είναι και ο στόχος μας.

Φυσικά στη συνάντηση συζητήθηκαν και η ενεργειακή πολιτική και το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως μέρος, μάλιστα, μιας προσπάθειας να συμβάλει η περιοχή μας στην ενεργειακή εξίσωση και ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Είναι με ικανοποίηση που ακούσαμε και τις δηλώσεις του κ. Μίτσιελ και θα πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την επανάληψη της στήριξης των ΗΠΑ στα κυριαρχικά δικαιώματα και στο δικαίωμα της χώρας μας στη διερεύνηση και αξιοποίηση σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους.

Επιπρόσθετα, στη συζήτηση έχουν τεθεί και τα διμερή θέματα, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις, αφού από την οπτική γωνία των ΗΠΑ, η Κύπρος παίζει ρόλο στην περιφερειακή ασφάλεια. Βεβαίως υπήρξε η επαναβεβαίωσή του ότι υπάρχει η επιθυμία να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τις διμερείς σχέσεις και επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Είναι θετικό και σημαντικό ότι με την επίσκεψη αυτή, που είναι η πρώτη του Υφυπουργού Εξωτερικών από της αναλήψεως των καθηκόντων του, έρχεται το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα ενεργό ρόλο στην περιοχή και προσβλέπουμε ακριβώς στο να αποδώσει η σχέση αυτή που έχει αναθερμάνει και αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και ότι (η σχέση αυτή) θα μπορέσει να αποδώσει για τον διάλογο, για την εξεύρεση λύσης, για την ειρήνη στην περιοχή και για την ειρηνική αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας για όλους τους Κύπριους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση