ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Προδρόμου: Στη Χούλου Ε/κ και Τ/κ ζούσαν ειρηνικά όπως διεκδικούμε σήμερα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε στην ετήσια χοροεσπερίδα της κοινότητας Χούλου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην κοινότητα της Χούλου οι άνθρωποι είχαν καταφέρει να ζήσουν ειρηνικά και να συνυπάρξουν, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αποδεικνύοντας αυτό που και σήμερα διεκδικούμε, όταν αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για μια λύση που θα επιτρέψει χωρίς εγγυήσεις, στρατούς και έξωθεν επεμβάσεις, να ζήσουμε μαζί σε ένα κοινό τόπο και ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινό κράτος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε χαιρετισμό του χθες βράδυ, στην ετήσια χοροεσπερίδα της κοινότητας Χούλου, ο κ. Προδρόμου μετέφερε, εξάλλου, τον εγκάρδιο προσωπικό χαιρετισμό και ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας ότι "θα είμαστε δίπλα στις προσπάθειές σας".

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως δεν θα μπορούσε  η Κυβέρνηση να μην ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες και κοινωνικές δραστηριότητες, γιατί, αναγνωρίζει  πόσο μπορεί να συνεισφέρει η προσπάθεια αυτή  στις παραδόσεις και στη γνωριμία των νεότερων γενεών με τη λαογραφία και την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας. 

«Γιατί καμιά Κυβέρνηση  -και σίγουρα όχι η σημερινή - δεν μπορεί να ξεχάσει πως ό,τι αξιώθηκε να γίνει σήμερα η Κύπρος και όποια ευημερία και πρόοδο κι αν μπορούν να καταγράφουν οι άνθρωποί μας, το οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό στην κυπριακή ύπαιθρο που όχι μόνο ανθούσε, αλλά και πρωταγωνιστούσε άλλοτε», συμπλήρωσε.

"Είναι τιμή για μένα να συνδέομαι απόψε σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα με την τόσο αξιέπαινη προσπάθεια της κοινοτικής αρχής και των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας γι’ αυτή την εκδήλωση που επιδιώκει να κρατήσει τη λαϊκή παράδοση, την ψυχή του τόπου μας και των ανθρώπων, να προβάλει τα πολιτιστικά και θρησκευτικά στοιχεία, που συνθέτουν το παρελθόν και την ιστορική διαδρομή της κοινότητας στο πέρασμα των αιώνων", σημείωσε ο κ. Προδρόμου.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X