ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Στόχος η βελτίωση των συνθηκών με αυτονόμηση νοσηλευτηρίων

Χρειάζεται διάλογος με διάθεση συνεννόησης και όχι απεργιακά μέτρα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Newsroom K

Εάν υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα από την Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας τότε θα γίνουν, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της δημόσιας Υγείας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «στον τομέα της Υγείας η συζήτηση ξεκίνησε από ένα πραγματικά τραγικό περιστατικό, με ένα παιδί που έχασε τη ζωή του. Στο συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχει ήδη μια νομική διαδικασία και δεν είναι σκόπιμο να κάνουμε οποιαδήποτε σχόλια.

Το γεγονός ότι στον τομέα της δημόσιας Υγείας υπάρχουν αδυναμίες, ελλείψεις, δυσλειτουργίες είναι πολύ καλά γνωστό. Για αυτό ακριβώς είναι που επείγει η μεταρρύθμιση και πριν από τη μεταρρύθμιση, που θα είναι το ΓεΣΥ, έχουμε ένα στάδιο που είναι ακριβώς η κυρίως πρόκληση: Η βελτίωση των συνθηκών με την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Εκεί θα πρέπει να αναλωθούν οι προσπάθειες.

Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος χειρίζεται το θέμα, έχει δηλώσει ετοιμότητα για διάλογο. Εάν υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα από την Κυβέρνηση τότε θα γίνουν, το έχει αποδείξει αυτή η Κυβέρνηση με αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια, είτε στο θέμα των νοσηλευτών είτε στο θέμα της αμοιβής των γιατρών είτε στη γενικότερη συμφωνία για να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή το ΓΕΣΥ.

Χρειάζεται διάλογος με διάθεση συνεννόησης και όχι αυτό που βλέπουμε να υπάρχει, (δηλαδή) απεργιακά μέτρα. Πιστεύω ότι η ίδια η κοινωνία τοποθετείται και έχει άποψη».

Ερωτηθείς αν βλέπει άλλα κίνητρα πίσω από απεργίες είπε ότι «δεν θέλουμε να σχολιάσουμε με οποιονδήποτε τρόπο αυτές τις αποφάσεις, σίγουρα όμως δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Χρειάζεται διάλογος, όταν υπάρχουν αδυναμίες, προβλήματα, για να ληφθούν μέτρα. Διάλογος δεν μπορεί να γίνει με διαδικασίες απεργιακές, αυτό είναι οικουμενικά πολύ καλά γνωστό.

Ο Υπουργός έχει καλέσει σε διάλογο εννοώντας ότι θα εγκαταλειφθεί αυτή η προσέγγιση της σύγκρουσης. Το τραγικό περιστατικό δεν δίνει κάποιο σύνθημα για σύγκρουση, αλλά δίνει την ευκαιρία και την τεράστια υποχρέωση να αντιληφθούμε όλοι τις ευθύνες μας, η πολιτεία την ευθύνη της και βεβαίως οι εμπλεκόμενοι που είναι και οι γιατροί και άλλοι παράγοντες στο σύστημα. Να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια απαράδεκτα περιστατικά».

Ένα συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί ν’ ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα

Τη θέση ότι ένα συντεταγμένο κράτος δεν μπορεί ν’ ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κ. Προδρόμου απαντούσε σε ερώτηση για σύγκρουση κράτους – οργανωμένου εγκλήματος κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Προεδρικό.

«Δεν θα μιλούσα για σύγκρουση», είπε, σημειώνοντας ότι «ένα συντεταγμένο κράτος όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να ανέχεται το οργανωμένο έγκλημα και όταν αυτό εκδηλώνεται πρέπει να λαμβάνονται μέτρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνοντας την τοποθέτηση για μηδενική ανοχή του κράτους, την ίδια ώρα έχει δώσει οδηγίες στις αρμόδιες αρχές».

Και βεβαίως, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «όταν εκδηλώνονται παράνομες εγκληματικές ενέργειες, με τον τρόπο που βλέπουμε – και τον οποίο έχει ήδη χαρακτηρίσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης - όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια έξαρση ή αναβάθμιση ανάλογες θα είναι και οι απαντήσεις, ανάλογος θα είναι και ο χειρισμός από τις κρατικές αρχές και υπηρεσίες».

«Θα πρέπει να παρακολουθήσετε και να δούμε τη δραστηριότητα την οποία θα προτάξουν οι αρχές ασφαλείας», ανέφερε.

Σημείωσε ότι «επειδή και αυτή η συζήτηση ξεκίνησε από εκείνο το ειδεχθές έγκλημα, ότι σε εκείνη την περίπτωση υπήρξε - ευτυχώς και όπως πρέπει να γίνεται - εξιχνίαση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα περιπετειώδες περιστατικό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση