ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Προδρόμου: Θέλουμε αποφύγουμε το λουκέτο στα λεωφορεία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσε σε εταιρείες λεωφορείων και Κυβέρνησης

Newsroom K

Για τις υπερπληρωμές των υπηρεσιών δημόσιων μεταφορών, την συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με Νικόλα Παπαδόπουλο αλλά και για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, μίλησε το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν λουκέτο από τις εταιρείες των λεωφορείων, διευκρίνισε πως «έχουμε να κάνουμε με κάποιες προβληματικές συμβάσεις εν τη γένεση τους» τονίζοντας πως το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές. «Είχε αποφασιστεί από κοινού να προσφύγει, τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι εταιρείες, σε ουδέτερους κριτές για μια διαφορά σχετικά με τα καταβαλλόμενα από το Κράτος. Υπήρξε απόφαση από τους κριτές, η οποία συνεξετάστηκε και η Κυβέρνηση ζήτησε αρωγή και από την Γενική Εισαγγελία αλλά ήταν και παρών και ο Γενικός Ελεγκτής. Αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να ανακτήσει κάποια χρήματα. Στις επόμενες μέρες θα συζητήσει η υπουργός Μεταφορών με τους ενδιαφερόμενους τρόπους για να αποφευχθεί το λουκέτο. Επιθυμία είναι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες».

Παραγωγική η συζήτηση με Νικόλα

Σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του ΔΗΚΟ και αν έχουν συμφωνηθεί ορισμένα θέματα, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι ήταν μια πολύ παραγωγική συζήτηση και «συζητήθηκαν διεξοδικά, όπως ήταν από την αρχή ο σκοπός, συγκλίσεις πολιτικής καθώς και εισηγήσεις και μέτρα που υπήρχαν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του κ. Παπαδόπουλου όπως βεβαίως θα συζητηθούν και με τους άλλους πολιτικούς που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα στις εκλογές».
Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός συγκλίσεων αλλά και μέτρων και πολιτικές τα οποία αποφασίστηκε ότι μπορούν να εφαρμοστούν. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεννοηθεί βεβαίως με τον Υπουργό Οικονομικών στο πλαίσιο πάντα των ευρύτερων δημοσιονομικών σχεδιασμών και δυνατοτήτων αλλά και της επιβαλλόμενης πειθαρχίας».

Φιλοσοφία του Προέδρου, όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου «είναι ότι τον δρόμο της ανάπτυξης τον ανοίξαμε όλοι μαζί έτσι τώρα θα τον βαδίσουμε όλοι μαζί. Και επιζητεί την συνδρομή όλων των πολίτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα τώρα με το ΔΗΚΟ που φαίνεται να υπάρχουν συγκεκριμένες συγκλίσεις και αυτό δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε γιατί οι καρποί της ανάπτυξης πρέπει να φτάσουν σε όλους τους πολίτες».

Μέσα από αυτή την γενική συναντίληψη θα γίνει κάτι για τις χαμηλές συντάξεις όπως είπε ο κ. Προδρόμου κάτι το οποίο είδαν θετικά χθες, αλλά και για τις τιμές των καυσίμων και «θα μπορούσε να υπάρξει και μια ενίσχυση δανειοληπτών από ευάλωτες κατηγορίες η οποίες έχουν μεγάλη πίεση με την εξυπηρέτηση των δανείων».

Απόφαση των Βρυξελλών για ΕΣΤΙΑ

Για τον αν υπήρξε κάποια απόφαση από πλευρά Βρυξελλών σχετικά με το σχέδιο Εστία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως το ίδιο το σχέδιο είχε εγκριθεί μέσα από παρατηρήσεις που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε, το πράσινο φως έχει δοθεί. Αυτό που συζητείται τώρα είναι η ενίσχυση κάποιας κατηγορίας δανειοληπτών, δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουν τα κριτήρια να εξομοιωθούν με το σχέδιο ΈΣΤΙΑ. Θα δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσει ενσωματωθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X