ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

Η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο και αναμένει εισηγήσεις και προτάσεις από τα κόμματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ επιλέγει ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, ωσάν να βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα, αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου προς το κόμμα της Αριστεράς, στην οποία σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο και αναμένει εισηγήσεις και προτάσεις από τα κόμματα για επίτευξη των ριζικών αλλαγών που απαιτούνται.

Σχολιάζοντας τοποθέτηση του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ ουσιαστικά δίνει απάντηση και στις δικές του συνεχείς επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης.

«Σημειώνουν ότι ‘οι κυβερνώντες βρίσκονται στην εξουσία για έξι χρόνια’. Θα έπρεπε, λοιπόν, να θυμούνται ότι πριν μόλις τρεις μήνες ο κυπριακός λαός έκρινε και επέλεξε. Οι πολίτες έκαναν μια σαφή επιλογή ανάμεσα στην πρόταση και τις πολιτικές του ΑΚΕΛ και την πολιτική πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του. Επέλεξαν να συνεχίσει η διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη και να εφαρμόσει το Πρόγραμμά του. Είναι γι’αυτό το λόγο που το ΑΚΕΛ μιλά για ‘έξι χρόνια’» αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Θα πρέπει κάποτε να το συνειδητοποιήσουν, προσθέτει, και να σταματήσουν να πολιτεύονται ωσάν να βρίσκονται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα, ασκώντας ισοπεδωτική και μηδενιστική κριτική με τρόπο που ακόμα και στο εθνικό θέμα επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γι’αυτή την αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Ο κ. Προδρόμου συνεχίζει σημειώνοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μηδενίζει το ρόλο της αντιπολίτευσης, αφού κατ’ επανάληψη έχει υπογραμμίσει τη συμβολή που μπορεί να έχει και η κριτική λειτουργία της. Αρκεί όμως και η αντιπολίτευση να μην περιορίζει το ρόλο της σε μηδενισμό και άρνηση, όπως επιλέγει μέχρι τώρα το ΑΚΕΛ».

Προσθέτει πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρά για να τιμήσει την εντολή που πήρε από τον κυπριακό λαό και καλεί τόσο τις πολιτικές δυνάμεις όσο και τους συνδικαλιστικούς φορείς και όλα τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα να συμβάλουν, μέσα από διάλογο και προτάσεις».

Στόχος, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «είναι μια διακυβέρνηση που θα αξιοποιήσει, μέσα σε περιβάλλον ανάπτυξης, τα περιθώρια και τις δυνατότητες πολιτικής που έχουμε κερδίσει όλοι μαζί, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και να κάνουμε την Κύπρο συνεχώς καλύτερη, για χάρη των πολιτών».

Σημειώνει καταλήγοντας πως «το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας είτε στον τομέα της υγείας με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ είτε στον τομέα της εκπαίδευσης με την εφαρμογή και τη συνέχεια βελτιωτικών αλλαγών στο σύστημα είτε ακόμα στην οργάνωση του κράτους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται, θα το κερδίσουμε μέσα από τον διάλογο και την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση. Γι’ αυτό η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή ανοιχτή σε διάλογο, αναμένει τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις όσο και από τους συνδικαλιστικούς φορείς και γενικότερα την κοινωνία, προτάσεις και εισηγήσεις που θα συμβάλουν στον κοινό σκοπό μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση