ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:03
 

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Δεν έθεσα το ΝΑΤΟ εκτός συζήτησης

«Πρώτα να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου και υπάρχουν οι τρόποι»

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη στη δεξίωση του αθλητή Παύλου Κοντίδη με την ευκαιρία της ανακήρυξης του σε World Sailor2018.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης, και ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού οι εγγυήσεις να καλυφθούν από το ΝΑΤΟ, είπε «πρώτα να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου και υπάρχουν οι τρόποι, είναι τα ΗΕ είναι η ΕΕ, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορούν να διασφαλίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ερωτηθείς αν αυτό το θέμα (ΝΑΤΟ) είναι εκτός συζήτησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έθεσα τίποτα εκτός συζήτησης».

Σε ότι αφορά την εκδήλωση ο Πρόεδρος δήλωσε ότι«νιώθω πραγματικά περήφανος παρευρισκόμενος σε μια εκδήλωση, σε ένδειξη της ελάχιστης οφειλόμενης τιμής σε έναν αθλητή που τιμά την Κύπρο μας παγκόσμια.

Από τα νεαρά του χρόνια ο Παύλος, από το 2007-2008 που είχε κατακτήσει την παγκόσμια πρωτιά στην ιστιοπλοΐα των νέων αργότερο ολυμπιονίκη, το ίδιο και στο Ρίο παγκόσμιος, πέρσι και φέτος, με το αποκορύφωμα να αναδειχθεί ο κορυφαίος των κορυφαίων μέσα από τη διοργάνωση της Ρόλεξ.

Αυτό που χρειάζεται είναι η μίμηση αυτού που ο Παύλος πράττει και που είναι για όλους μας, πολιτικούς και πολίτες, ένα δείγμα του τι το πείσμα, η θέληση και η προσπάθεια μπορεί να πετύχουν.
Θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά τον Παύλο και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο, το 2020 να είναι χρυσός ολυμπιονίκης. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας. Θέλω να τονίσω ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη του σε World Sailor ήταν παγκόσμια, και όχι μόνο στην Κύπρο, και αυτό μετρά ιδιαίτερα».

Από την πλευρά του ο Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο στον οποίον οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ που στήριξε αυτή την προσπάθεια για να γίνει το βραβείο πραγματικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση