ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Πρόεδρος: Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο

Προχώρησε σε δηλώσεις στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικού Ήθους

Newsroom K

Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο είπε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικού Ήθους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τα όσα τεκταίνονται στα θέματα της Υγείας, της Παιδείας, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος, είπε ότι «σέβομαι απόλυτα τον συνδικαλισμό, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κάποιους των συνδικαλιστών να νομίζουν ότι τους εξέλεξε ο λαός για να τον τυραννούν ή για να δημιουργούν προβλήματα.

Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν Νόμοι, πρέπει να τους σεβόμαστε. Δεν διανοούμαι να ακούω ότι αίρουν την εμπιστοσύνη συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε αξιωματούχους του κράτους που δεν τους διορίζουν.

Δεν διανοούμαι να ακούω τα όσα ακούω από κάποιους συνδικαλιστές στην Παιδεία. Έχουμε 110 τόσες χιλιάδες μαθητές στα δημοτικά, στα γυμνάσια, παντού. Έγινε ένα τραγικό ατύχημα. Αντί να επικεντρώσουμε την προσοχή μας πώς είναι δυνατόν μέσα από μέτρα να αποφευχθεί ανάλογη επανάληψη, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέγα θέμα, ότι δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο είτε ασφάλεια στα σχολεία είτε οι απαραίτητες υποδομές κλπ.

Και υπάρχει και το οργανωμένο έγκλημα. Ναι, η απόφαση είναι με κάθε τρόπο να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα, όπως το έχω δηλώσει και όπως ήδη μέσα από επιχειρήσεις η Αστυνομία επιδιώκει και δεν θα σταματήσουν.

Θέλω να πω όμως και κάτι άλλο. Επειδή υπάρχει μια υπερβολή, από πλευράς μεγέθυνσης του προβλήματος, να μην ξεχνούμε ότι διαχρονικά υπήρχε το έγκλημα. Δεν υποβαθμίζω και δεν υποτιμώ ποσώς τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εκείνο που λέω, όμως, είναι σε αυτό που (κάποιοι) λένε, πως σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση τόσο τραγική όσο θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν, απλά να υπενθυμίσω ότι και το ’60 υπήρχαν οργανωμένα εγκλήματα και πολύ αργότερα, και δεν χρειάζεται να αναφέρω τώρα ονόματα και παραδείγματα, για το τι συνέβαινε. Η ουσία είναι μια: να συνεργαστούμε όλοι, να δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτό το απαράδεκτο, απαράδεκτο, επαναλαμβάνω, φαινόμενο».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως στα θέματα της Υγείας και της Παιδείας είναι υπερβολικοί οι συνδικαλιστές, ο Πρόεδρος είπε ότι «από τη μια θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση και από την άλλη είτε παρευρίσκονται συνδικαλιστές την ώρα που υποτίθεται διενεργούνται οι πειθαρχικές καταθέσεις, ανακρίσεις κλπ.
Από τη μια έχουμε τους γιατρούς να λένε ότι σέβονται την έρευνα που θα γίνει αλλά από την άλλη προσπαθούν να επηρεάσουν τις έρευνες είτε μέσα από την απαράδεκτη δίωρη απεργία στην οποίαν κατήλθαν είτε μέσα από τη νέα ανακοίνωση ότι τάχα αίρουν την εμπιστοσύνη τους. Όταν θα βάλει υποψηφιότητα η κα Γιαννάκη να μην την ψηφίσουν οι κύριοι που νομίζουν ότι έγιναν κυρίαρχοι πλέον σε αυτό τον τόπο.

Κάνω πολλή υπομονή, αλλά κάποτε η υπομονή εξαντλείται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X