ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:35
 

Προς πώληση οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου

Περιλαμβάνει το υλικό, που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του πολύτομου έργου «Φάκελος Κύπρου», που υλοποιείται σταδιακά, διατίθενται από σήμερα προς πώληση για το ευρύ κοινό, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για μια κοινή έκδοση των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου που περιλαμβάνει το υλικό, που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, η οποία λειτούργησε κατά τα έτη 1986 μέχρι 1988, με στόχο την έρευνα, συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων αναφορικά με το πραξικόπημα του 1974, στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Ο πρώτος τόμος, ο ογκωδέστερος των τεσσάρων, περιλαμβάνει το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου της Βουλής των Ελλήνων του 1988 και το αντίστοιχο Πόρισμα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου της Βουλής των Αντιπροσώπων του 2011.

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τα διαδικαστικά ζητήματα που απασχόλησαν την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της, σχετικό με τα υπό διερεύνηση γεγονότα υλικό που ζητήθηκε εγγράφως από υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς και αλληλογραφία με ιδιώτες που απέστειλαν αυτοβούλως έγγραφα με πληροφορίες για την περίοδο 1964-1974.

Ο τρίτος και ο τέταρτος τόμος περιλαμβάνουν τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων με τη σειρά που κλήθηκαν. Ανάμεσά σε αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των Μ. Γεωργίτση, Γ. Ντενίση, Κ. Κομπόκη, Α. Σκλαβενίτη, Π. Κορκόντζελου, Π. Κατσαδήμα, Γ. Πούλου, Ι. Μπίτου. Οι εμμάρτυρες καταθέσεις παρατίθενται αυτούσια με την αποσιώπηση μόνο στοιχείων που άπτονται δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (όπως διεύθυνση κατοικίας και λοιπά προσωπικά στοιχεία) των μαρτύρων.

Τα τέσσερα βιβλία διατίθενται προς πώληση για κάθε ενδιαφερόμενο σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές από τα βιβλιοπωλεία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X