ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:01
 

Προς πώληση οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου

Περιλαμβάνει το υλικό, που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του πολύτομου έργου «Φάκελος Κύπρου», που υλοποιείται σταδιακά, διατίθενται από σήμερα προς πώληση για το ευρύ κοινό, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόκειται για μια κοινή έκδοση των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου που περιλαμβάνει το υλικό, που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, η οποία λειτούργησε κατά τα έτη 1986 μέχρι 1988, με στόχο την έρευνα, συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων αναφορικά με το πραξικόπημα του 1974, στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Ο πρώτος τόμος, ο ογκωδέστερος των τεσσάρων, περιλαμβάνει το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου της Βουλής των Ελλήνων του 1988 και το αντίστοιχο Πόρισμα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου της Βουλής των Αντιπροσώπων του 2011.

Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τα διαδικαστικά ζητήματα που απασχόλησαν την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της, σχετικό με τα υπό διερεύνηση γεγονότα υλικό που ζητήθηκε εγγράφως από υπουργεία και υπηρεσίες, καθώς και αλληλογραφία με ιδιώτες που απέστειλαν αυτοβούλως έγγραφα με πληροφορίες για την περίοδο 1964-1974.

Ο τρίτος και ο τέταρτος τόμος περιλαμβάνουν τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων με τη σειρά που κλήθηκαν. Ανάμεσά σε αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των Μ. Γεωργίτση, Γ. Ντενίση, Κ. Κομπόκη, Α. Σκλαβενίτη, Π. Κορκόντζελου, Π. Κατσαδήμα, Γ. Πούλου, Ι. Μπίτου. Οι εμμάρτυρες καταθέσεις παρατίθενται αυτούσια με την αποσιώπηση μόνο στοιχείων που άπτονται δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (όπως διεύθυνση κατοικίας και λοιπά προσωπικά στοιχεία) των μαρτύρων.

Τα τέσσερα βιβλία διατίθενται προς πώληση για κάθε ενδιαφερόμενο σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές από τα βιβλιοπωλεία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Άδικα προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οικονομικό θαύμα στο διαλυμένο, λεηλατημένο από τα κόμματα ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  16:38

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X