ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόσκληση σε Κοτζιά απηύθυνε ο Λιλλήκας

Να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της επ. Εξωτερικών για να ενημερώσει τα μέλη της για τα εθνικά θέματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτική Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ενημέρωσε την Παρασκευή τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλο, για την πρόσκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών για να ενημερώσει τα μέλη της για τα εθνικά θέματα.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η φιλοξενία θα διευθετηθεί με την πρώτη ευκαιρία της παρουσίας του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, ενώ η Επιτροπή Εξωτερικών θα συνέλθει ακόμα και εκτάκτως για την διεξαγωγή της κοινής συνάντησης. Ανέφερε ακόμη ότι θα προγραμματιστεί και επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Βουλή των Ελλήνων.

«Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία έχουν μια πάρα πολύ συχνή ανταλλαγή απόψεων, όχι μόνο στο Κυπριακό, αλλά και στα άλλα θέματα» που τις απασχολούν, είπε από την πλευρά του ο Πρέσβης Φωτόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι «αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί».

Ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε εξάλλου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που είχε με τον Πρέσβη της Ελλάδας για την παρούσα φάση του Κυπριακού, τους στόχους που θέτει η Τουρκία όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, αλλά και την τουρκική πολιτική σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

«Ανταλλάξαμε απόψεις για τα επόμενα βήματα, την αναγκαιότητα να υπάρξει ένας σε βάθος κοινός σχεδιασμός με την Ελλάδα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού» ανέφερε.

Είπε επίσης ότι συζήτησαν και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Συρία που, όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, επηρεάζουν άμεσα και τα εθνικά συμφέροντα.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Πρέσβης τον ενημέρωσε για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία, με τον κ. Λιλλήκα να εύχεται να λήξει η περιπέτεια τους το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συζήτηση στα θέματα που απασχολούν Ελλάδα και Κύπρο και είπε ότι συζήτησαν για το Κυπριακό, τις προοπτικές που υπάρχουν και τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν και για τα διεθνή θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, ενώ αντάλλαξαν σκέψεις και για ενδεχόμενες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Καταληκτικά είπε ότι η συζήτηση με τον κ. Λιλλήκα ήταν χρήσιμη, καθώς πέραν της παλαιότερης ιδιότητας του, ως Υπουργός Εξωτερικών, έχει μια συχνή ενασχόληση με τα διεθνή θέματα λόγω και της ιδιότητας του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση