ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση για επανέναρξη του διαλόγου επεξεργάζεται η Λευκωσία

Η ελληνοκυπριακή πλευρά επεξεργάζεται κάποιες ιδέες ώστε να βοηθηθεί η συνέχιση της διαδικασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με στόχο να μην υπάρξει αδιέξοδο στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, σε περίπτωση που η θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, είναι πως δεν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά επεξεργάζεται κάποιες ιδέες ώστε να βοηθηθεί η συνέχιση της διαδικασίας, χωρίς να αναιρείται η θέση της Λευκωσίας, που γίνεται απόλυτα κατανοητή και από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, περί ανάγκης κατάλληλης προετοιμασίας πριν από μια νέα Διάσκεψη για την Κύπρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, αναμένεται να ενημερώσει προφορικά εντός των ημερών τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τα αποτελέσματα των επαφών της με τα δυο μέρη στην Κύπρο, τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και την ΕΕ.

Ο κ. Γκουτέρες θα κάνει μια πρώτη συζήτηση για τα ευρήματα της κ. Λουτ με όλα τα μέρη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Επίσης η ίδια πηγή επεσήμανε πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο κ. Γκουτέρες να ζητήσει από την κ. Λουτ να πραγματοποιήσει ένα νέο γύρο επαφών με τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία για το Κυπριακό, ενόψει και της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 30 Οκτωβρίου, της έκθεσής του για τις καλές του υπηρεσίες στην Κύπρο, η οποία θα κατατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα έχει την Παρασκευή συνάντηση στο Λονδίνο με εκπροσώπους της Exxon Mobil.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X