ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτο επίσημο ταξίδι του ΥΠΑΜ στην Ελλάδα

Ο Σάββας Αγγελίδης θα παραστεί στις εκδηλώσεις τις Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το κομμάτι ενημέρωσης του Υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη ο οποίος από την ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων του έχει βουτήξει στα βαθιά. Ο νέος ΥΠΑΜ ο οποίος παραβρέθηκε ήδη στην Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. έχει μπροστά του βαρύ πρόγραμμα το οποίο καλείται να διαχειριστεί. Από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να διεξέλθει ο κ. Αγγελίδης, είναι η ενημέρωση που τυγχάνει από επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας και ΓΕΕΦ, ένα θέμα άκρος σημαντικό.

Προς τούτου έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι εσωτερικές συναντήσεις του νέου ΥΠΑΜ με πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη προκειμένου να ενημερωθεί για όλο το φάσμα εργασιών αλλά κυρίως εκκρεμοτήτων του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς. Προηγήθηκε η μετάβαση του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. Από τις σημαντικές επαφές του κ. Αγγελίδη αυτή με τη Φεντερίκα Μογκερίνι Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας. Στη συνάντηση εξετάσθηκε η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη PESCO σε έξι προγράμματα.

Στην Αθήνα

Στις 25 Μαρτίου ο Σάββας Αγγελίδης θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα παραστεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για την Επέτειο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Ο κ. Αγγελίδης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πάνο Καμμένο. Η παρουσία στις εκδηλώσεις της 25 Μαρτίου ουσιαστικά θα είναι και το πρώτο επίσημο ταξίδι του ΥΠΑΜ ,που παραδοσιακά πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Κατά τις επαφές στην Αθήνα θα εξετασθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας – Κύπρου στο κεφάλαιο στρατιωτικής συνεργασίας. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φυτιρή Διευθυντή του Στρατιωτικού Επιτελείου του ΥΠΑΜ η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει στυλοβάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Φυτιρής χαρακτήρισε τις σχέσεις των δυο χωρών και στο στρατιωτικό τομέα αδελφικές, με την Ελλάδα να προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια της στην Κύπρο. Ο κ. Φυτιρής θα συνεχίσει να είναι Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου του κ. Αγγελίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο κ. Φυτιρής δεν επιθυμούσε να παραμείνει στο συγκεκριμένο πόστο ωστόσο άλλαξε την επιθυμία του μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο Υπουργό ο οποίος τους ζήτησε να παραμείνει στο πόστο του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση