ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεσιτάλ αυταρχισμού και από την τ/κ δεξιά

Μαζί με το ΑΚΡ και η τ/κ δεξιά πρωταγωνίστησε στο «λιντσάρισμα» της Αφρίκα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Εκτός από το τουρκικό κυβερνών κόμμα, στην επίθεση των εθνικιστικών ομάδων στην Αφρίκα και στη «βουλή» τη Δευτέρα, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν και τα στελέχη της τουρκοκυπριακής δεξιάς.

Σύμφωνα με Τουρκοκύπριους αναλυτές, η εξέλιξη σχετίζεται με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αντιδρώντας στον πιθανό αποκλεισμό τους από την «κυβέρνηση», κύκλοι της τ/κ δεξιάς στέλνουν στην τ/κ κοινότητα και στην Άγκυρα εθνικιστικά μηνύματα και επιχειρούν να συσπειρώσουν πολιτικές δυνάμεις γύρω από εθνικιστικά και μιλιταριστικά μηνύματα. Μάλιστα, κάποια στελέχη της τ/κ δεξιάς προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα και κατά τις επόμενες ώρες ετοιμάζονται να αποταθούν σε γραφεία «στρατολόγησης». Διάφορα στελέχη της ζητούν από τον τουρκικό στρατό να τους στείλει στο Αφριν, για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων της εισβολής.

Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ξεχωρίζουν φωτογραφίες, όπου εμφανίζονται έποικοι και υποστηρικτές της τ/κ δεξιάς, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επίθεση που δέχθηκε η Αφρίκα. Ένα στέλεχος φαίνεται να πετάει πέτρες στο κτίριο της Αφρίκα. Λίγες ώρες μετά, το συγκεκριμένο άτομο έγινε δεκτό στην δεξίωση της «βουλής» για την ορκωμοσία των νέων «βουλευτών». Μάλιστα, το ίδιο άτομο φωτογραφήθηκε με κορυφαία στελέχη της τ/κ δεξιάς.

Παρόμοια περίπτωση έχουμε και στην περίπτωση δύο υπόπτων που φωτογραφήθηκαν στον χώρο της «βουλής» με τον ηγέτη του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ. Νωρίτερα τα δυο ύποπτα άτομα είχαν φωτογραφηθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας

Οι σκοτεινές συναλλαγές

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο τη στιγμή που η τ/κ κοινή γνώμη εστιάζει στην εμπλοκή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο δημόσιο «λιντσάρισμα» της Αφρίκα και της Ντογούς Ντεργιά, μια εξέλιξη που έγραψε χθες η «Κ». Οι τελευταίες εξελίξεις ρίχνουν φως στην υπόγεια επικοινωνία και συνεργασία του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος με την τ/κ δεξιά.

Να σημειωθεί , επίσης, ότι αυτές οι εξελίξεις βρίσκουν αντίκτυπο, την στιγμή που ο Σερντάρ Ντενκτάς ετοιμάζεται να προσφύγει στη «δικαιοσύνη» για την καταδίκη της εφημερίδας του Σενέρ Λεβέντ, με το σκεπτικό ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει ως «εισβολή» την «ειρηνευτική επέμβαση» της Τουρκίας στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της εισβολής στην Συρία.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι, απαντώντας στις επιθέσεις του ΑΚΡ και της τ/κ δεξιάς, τ/κ συνδικάτα, πολιτικοί φορείς, ακτιβιστές και πολίτες κατεβαίνουν το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 15.30, στους δρόμους της Λευκωσίας με το σύνθημα «Άντε στον δρόμο» και υψώνουν την φωνή τους κατά τον αυταρχισμό. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις απαρχές της οδού Ντερέμπογιου και αναμένεται να κορυφωθεί με την μαζική συμμετοχή πολλών οργανώσεων και πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η ιατρική κάνναβη συζητήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Υγείας

«Εντυπωσιακά αδιάβαστος και επιπόλαιος ο βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ο οποίος τάχθηκε ενάντια και ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:41

Οζερσάϊ: Δεν επιτρέπουμε μονομερείς ενέργειες των Ε/κ

«πρότεινα, όταν ακόμα «πρόεδρος» ήταν ο Mehmet Ali Talat, την εξής λύση: Συνέχιση των γεωτρήσεων. Κατάθεση ...»
Russ  |  14:13

Με την αντεξέταση του Ρ. Χριστοφόρου συνεχίστηκε η δίκη της πρώην Λαϊκής

«Ο Παναγιώτης Κουννής όταν ζούσε η Λαϊκή Τράπεζα καταπίεζε τους υπαλλήλους του να πωλούν αξιόγραφα με ...»
knak  |  09:47

Οζερσάι στην «Κ»: Ναι, είχα επαφές με ενεργειακή εταιρεία

«Φαίνεται ότι ο κ. Τίλερσον συμφώνησε ένα σωρό πολύ σημαντικά πράγματα στην Άγκυρα κεκλεισμένων των θυρών ...»
ο Βλάκας  |  08:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση