ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
 

Σε εξέλιξη η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναμένεται να υπάρξει δήλωση εκ μέρους του προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ξεκίνησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις για την έκθεση που επέδωσε ο ΓΓ στις 14 Οκτωβρίου, με θέμα την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στο Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής της προσωπικής του απεσταλμένης Τζέιν Χολ Λουτ. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ενημερώσει εκ μέρους του κ. Γκουτέρες, η βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Ροζμαρί Ντι Κάρλο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναμένεται να υπάρξει δήλωση (press elements) εκ μέρους του προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας  Sacha Sergio Llorentty Solíz, με την οποία θα εκφράζεται η συμπαράσταση του σώματoς στις προσπάθειες του ΓΓ και της κ.Λουτ. Δεν αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις εκ μέρους της κ. Ντι Κάρλο, όπως γινόταν σε προηγούμενες ανάλογες ενημερώσεις από την ειδική αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και τον τέως ειδικό σύμβουλο Έσοεν Μπαρθ Έιντε.
 
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας, Τζοναθαν Αλλεν εξέφρασε την ικανοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την έκθεση αυτή και ειδικότερα για την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα να ζητήσει από την Τζέιν Χολ Λουτ να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της, προσπαθώντας να βρει μεγαλύτερη συναίνεση μεταξύ των πλευρών.

«Ζητάμε από όλες τις πλευρές να εμπλακούν εποικοδομητικά με την Jane Holl Lute, όπως άλλωστε θα πράξει και η Βρετανία ως μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. Διατηρούμε σταθερά την άποψη ότι πρέπει να δούμε μια διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος. Πρέπει να είναι συνολική. Πρέπει, φυσικά, να είναι αμοιβαία αποδεκτή και ανθεκτική και πρέπει να βασίζεται σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, όπως έχουν καταστήσει σαφές οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας εδώ και πολλά χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X