ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ευθεία ρήξη Νικόλας-Μαλάς

Αφορμή η πολιτική ομιλία του ΔΗΚΟϊκού προέδρου και υποψήφιου για την προεδρία, οτι ο Μαλάς είναι καλός οικογενειάρχης αλλά αναξιόπιστος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μπορεί ο Σταύρος Μαλάς να προσπάθησε να ανοίξει γέφυρες με τον ενδιάμεσο χώρο κτίζοντας για τον β’ γύρο, ωστόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε άλλα σχέδια όπως όλα δείχνουν. Η προεκλογική ομιλία του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου στην οποία χαρακτήρισε τον Σταύρο Μαλά καλό οικογενειάρχη και επιστήμονα, αλλά αναξιόπιστο, εκλήφθηκε ως υποτιμητική από το επιτελείο του Σταύρου Μαλά, με τον υποψήφιο της Αριστεράς να ανταπαντά και να μας προετοιμάζει για αλλαγή πλεύσης.

Καλός οικογενειάρχης αλλά…

«Ο Σταύρος Μαλάς είναι καταρτισμένος επιστήμονας και καλός οικογενειάρχης» ανέφερε στην ομιλία του ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημειώνοντας ωστόσο πως έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. «Ο Σταύρος Μαλάς ήταν υπουργός της Κυβέρνησης Χριστόφια η οποία μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Ο Σταύρος Μαλάς ήταν ο υπουργός Υγείας ο οποίος δεν έκανε τίποτα για την προώθηση του ΓΕΣΥ. Ακόμη και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει πει δημόσια πως ο Σταύρος Μαλάς «δεν μπορεί να πιέσει το ΑΚΕΛ για κανένα θέμα» - μα πως τότε θα κυβερνήσει; Πως θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία;» διερωτήθηκε.

Η όλη τοποθέτηση εκλήφθηκε ως υποτιμητική για τον Σταύρο Μαλά από το επιτελείο του, με τον ίδιο να αλλάζει στάση και να ανταπαντά δηκτικά χαρακτηρίζοντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο του χθες και του πολιτικού κατεστημένου.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ από τυπικούς εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου να εμφανίζονται ως τιμητές της πολιτικής μου διαδρομής και ως υποτιμητές της υποψηφιότητάς μου»

Ο Νικόλας είναι ο τελευταίος που θα μου κάνει μάθημα

«Άφησα μέχρι σήμερα αναπάντητες τις εναντίον μου επιθέσεις και προκλήσεις των ανθυποψηφίων μου. Όσο άδικες κι αν ήταν, όσο παραπλανητικές κι αναληθείς κι αν υπήρξαν. Όσο κι αν μας γύριζαν συνέχεια πίσω στο παρελθόν ενώ το ζητούμενο από όλους μας είναι να καταθέσουμε αξιόπιστες και δημιουργικές προτάσεις για το μέλλον. Δεν πρόκειται εφεξής να δείξω καμία ανοχή απέναντι στις υπερβολές του πολιτικού ανταγωνισμού και τις συνειδητές διαστρεβλώσεις των θέσεων και των απόψεών μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλάς.

«Και κυρίως» όπως πρόσθεσε «δεν πρόκειται να δεχθώ από τυπικούς εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου να εμφανίζονται ως τιμητές της πολιτικής μου διαδρομής και ως υποτιμητές της υποψηφιότητάς μου. Αυτό έκανε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος κατά τη χθεσινή ομιλία του στο στάδιο Ελευθερία. Προσπάθησε να με ταυτίσει με το χθες, του οποίου ο ίδιος τυγχάνει να είναι γνήσιος εκπρόσωπος, με στόχο να μειώσει την αξιοπιστία μου».

«Ε, λοιπόν, είναι ο τελευταίος από τον οποίο μπορώ να δεχθώ μαθήματα αξιοπιστίας. Χθες έδινε διαβεβαιώσεις ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ακούσουν οι πολίτες ποτέ να λέει «δεν είναι δική μου ευθύνη». Ας αρχίσει από σήμερα εξηγώντας στους πολίτες, γιατί επί πέντε χρόνια ευθυγραμμιζόταν πλήρως με την οικονομική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης και του κ. Αναστασιάδη. Την πολιτική δηλαδή που συνέθλιψε τόσο τους εργαζόμενους όσο και τη μεσαία τάξη των οποίων σήμερα παριστάνει τον όψιμο προεκλογικό υπερασπιστή» σημείωσε για να καταλήξει πως «για εμάς, η διαχρονική αξιοπιστία στην πολιτική έχει περιεχόμενο. Για κάποιους άλλους είναι μόνο περιτύλιγμα».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Σταύρος Μαλάς είχε ανοίξει γέφυρα με τον ενδιάμεσο χώρο το τελευταίο διάστημα. Καθόλου τυχαίο ότι αμέσως μετά τη δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη για τα λεφτά της μαμάς, ο κ. Μαλάς πήρε θέση υποστηρίζοντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Βγαλμένος από το παρελθόν ο Μαλάς

Την αιχμηρή απάντηση του κ. Μαλά δεν άφησε αναπάντητη το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον επικεφαλής του επιτελείου Χρύση Παντελίδη να χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά βγαλμένη από το παρελθόν. «Είναι αστείο ο κ. Σταύρος Μαλάς να χαρακτηρίζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο «εκπρόσωπο του χθες». Υπενθυμίζουμε στον κύριο Μαλά - ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής των ΕΔΗ, υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ, υπουργός του Δημήτρη Χριστόφια την περίοδο 2011-2013 και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2013 - πως:

- Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος προειδοποιούσε για την καταστροφική οικονομική πολιτική Χριστόφια, ο κ. Μαλάς την στήριζε.
- Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος διαφωνεί με την επικίνδυνη πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, ο κ. Μαλάς ταυτίζεται με αυτή την πολιτική.
- Όταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτείνει Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού και συγκεκριμένο σχέδιο για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, ο κ. Μαλάς ζητά να γυρίσουμε πίσω σε αποτυχημένες συνταγές των προηγούμενων χρόνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «η υποψηφιότητα Μαλά είναι βγαλμένη από το παρελθόν, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αύριο».

Ο Νικόλας στήριζε 4 χρόνια Αναστασιάδη

"Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος βολεύεται με το να ξεχνά δήθεν, ότι αυτός είναι που ψήφιζε για τέσσερα και πλέον χρόνια αποτυχημένες συνταγές, ταυτιζόμενος απόλυτα με την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Ο ίδιος άλλωστε ομολόγησε, ότι το 2013 ψήφισε τον Νίκο Αναστασιάδη. Σήμερα ζητά και τα ρέστα.

Υποψήφιος βγαλμένος από το παρελθόν είναι αυτός που εν έτη 2018, χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους, μοιράζοντας ανέξοδα υποσχέσεις οι οποίες γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Ο Σταύρος Μαλάς θα συνεχίσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και αξιοπιστία να απευθύνεται στους πολίτες με όραμα και σχέδιο για το αύριο" απάντησε στις βολές ο Σταύρος Μαλάς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Κυπριακό ζήτημα είναι ένα θέμα πολύ πιο σημαντικό από τη Κυπριακή οικονομία, επειδή μια κακή λύση στο Κυπριακό – με τις επακόλουθες προστριβές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων – θα αναδυθεί σαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Κυπριακης οικονομίας. Ο νέος πρόεδρος, λοιπόν, πρέπει να έχει την ικανότητα και την επιθυμία να αποτρέψει μια λύση που θα ομοιάζει με το Σχέδιο Ανάν. Ευχαριστώ. Α. Κ.

Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση