ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:37
 

Αναπληρώνουν τα «κενά» στη Συμμαχία

Οι εσωκομματικές εκλογές, μετά τις προεδρικές και οι άγνωστες επόμενες κινήσεις των αποχωρησάντων

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε προσωρινή αντικατάσταση των αποχωρησάντων στελεχών αναμένεται να προχωρήσει η εναπομείνασα ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών.

Κατά τη σημερινή απογευματινή συνεδρία της γραμματείας, η Συμμαχία Πολιτών θα συζητήσει το πώς θα προχωρήσει το κόμμα, μετά και από την αποχώρηση έξι στελεχών της ηγετικής πυραμίδας από το κομματικό τους αξίωμα, του αναπληρωτή προέδρου Στέλιου Αμερικάνου, του αντιπροέδρου Στέλιου Στυλιανού, της γ.γ Ειρήνης Μάντολες, Αλέξανδρου Μιχαηλίδη και της προέδρου της Συμμαχίας Γυναικών Μαρίνας Δημητρίου. Όπως επισημαίνεται, το πιο πιθανό σενάριο, είναι η αναπλήρωση των εν λόγω στελεχών από τους επιλαχόντες, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα επισημοποιηθεί.

Κομματικοί κύκλοι επισημαίνουν πως το κόμμα δε μπορεί να μπει σε μία διαδικασία εσωκομματικών εκλογών σε αυτή τη φάση, καθώς το κόμμα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο και επισημαίνεται πως οι εσωκομματικές διεργασίες θα πραγματοποιηθούν μετά τις προεδρικές εκλογές.

Άγνωστες οι κινήσεις τους

Σύμφωνα με κομματικούς κύκλους, είναι ακόμη άγνωστο το πώς θα κινηθούν τα αποχωρήσαντα στελέχη. Όπως επισημαίνεται η κίνησή τους αυτή, ήταν η ελάχιστη μορφή αντίδρασης απέναντι στην απόφαση η Συμμαχία Πολιτών να προχωρήσει με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα και να διασπαστεί κατ επέκταση ο ενδιάμεσος χώρος. Θα ήταν άλλωστε παράδοξο, το πώς θα κινούνταν στον προεκλογικό από τη στιγμή που είχαν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για επανεξέταση της υποψηφιότητας Λιλλήκα.

Αν και η μαζική φυγή άφησε εκτεθειμένο τις πρώτες ώρες τον Γιώργο Λιλλήκα, θεωρείται πως εν πολλοίς του έλυσε τα χέρια ώστε πλέον κατά την προεκλογική, να έχει τον πλήρη έλεγχο των συλλογικών του σωμάτων. Δεν είναι μυστικό, πως για την υποψηφιότητα Λιλλήκα, το χειρότερο σενάριο θα ήταν η παραμονή των εν λόγω στελεχών στα συλλογικά σώματα, χωρίς να εργάζονται για την υποψηφιότητα του προέδρου τους.

Πάντως, παραμένει άγνωστο το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έχουν μελετήσει τα επόμενά τους βήματα. Σύμφωνα όμως με έγκυρες πηγές, τόσο ο Παύλος Μυλωνάς, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη που αποχώρησαν έχουν επαφές με το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, με κάποιους εξ αυτών, έστω και ανεπίσημα να τάσσονται υπέρ του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου για το 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X