ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Βιέννη αντιπροσωπεία της Βουλής

Για τις εργασίες της 17ης Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ

Newsroom K

Στη Βιέννη για τις εργασίες της 17ης Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ μεταβαίνουν οι Βουλευτές Ανδρέας Καυκαλιάς , Κυριάκος Χατζηγιάννη και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση.

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθούν τόσο χωριστές όσο και κοινές συνεδρίες των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης- Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηγιάννη, ως Εισηγητής της τρίτης Επιτροπής, θα παρουσιάσει προσχέδιο της έκθεσής του, η οποία θα συζητηθεί στο πλαίσιο της 27ης Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης, στο Βερολίνο, στις αρχές προσεχούς Ιουλίου.

Τις εργασίες των τριών Επιτροπών θα απασχολήσουν, αντίστοιχα, θέματα που αφορούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στους τομείς του ελέγχου των όπλων, του αφοπλισμού και της μη διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής στην περιοχή του ΟΑΣΕ, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στο θέμα της υπεράσπισης της δημοκρατίας στην εποχή των ψευδών ειδήσεων.

Ο κ. Καυκαλιάς, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας και ο κ. Χατζηγιάννη, ως μέλος του Προεδρείου της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, θα πάρουν επίσης μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης. Ο κ. Χατζηγιάννη θα πάρει μέρος και σε συνάντηση της ad hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι μέλος.

Eξάλλου, κατά την παραμονή τους στη Βιέννη, οι κ. Χατζηγιάννη και Καυκαλιάς, Πρόεδρος και Μέλος, αντίστοιχα, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού θα έχουν, την Τετάρτη χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της αυστριακής Βουλής και με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας, Επιστήμης και Έρευνας της Αυστρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η κατάληψη του Αφρίν φέρνει νέους συμβιβασμούς

«Tα τουρκάκια ξεκίνησαν τη δουλειά που γνωρίζουν πολύ καλά! Καταστροφή και κλεψιά. »
knak  |  21:07

Εργα και ημέρες του Ιβάν Σαββίδη

«Μούζη νάχει η ιταλική μαφία κοντά στην ποντιακή μαφία!!!»
Ai Em  |  10:33

Σ. Στεφάνου: Δεν είναι μοναρχία το ΑΚΕΛ για να έχει διαδόχους

«Στο τέλος, τέλος φίλε Στεφάνου, θα το κλείσετε!!! H μόνη λύση που σας μένει. »
knak  |  11:36

Έσοδα 200 εκατ. ετησίως από «Αφροδίτη»

«Πάλιν ξυπνήσαμε και νομίζουμε ότι το όνειρο ήταν πραγματικό.»
Ai Em  |  09:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση