ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη ψευδοβουλή αύριοη συζήτηση για τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές»

Υπάρχει ήδη κατατεθειμένη η πρόταση του ΡΤΚ και του ΔΚ για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» στις 15 Απριλίου 2018

Newsroom K

Στην ατζέντα της ολομέλειας της «βουλής» αναμένεται να συζητηθεί αύριο στα κατεχόμενα το θέμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» σύμφωνα με την Κίπρις, ενώ ο Σερντάρ Ντενκτάς συνεχίζει τις επικρίσεις εναντίον των κομμάτων ΚΕΕ και ΡΤΚ, αλλά δηλώνει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την «συγκυβέρνηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Κίπρις, στην «επιτροπή πολιτικού δικαίου και εξωτερικής πολιτικής» υπάρχει ήδη κατατεθειμένη η πρόταση του ΡΤΚ και του ΔΚ για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» στις 15 Απριλίου 2018 (και όχι τον Ιούνιο του 2018 μαζί με τις «δημοτικές») που ωστόσο δεν οδηγήθηκε προς έγκριση και παραπομπή στην ολομέλεια για ψήφιση επειδή με βάση το «σύνταγμα», 48 ώρες μετά την απόφαση της «βουλής» θα πρέπει να δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα» και οι «εκλογές» να γίνουν εντός 60 ημερών.

Μιλώντας χθες το απόγευμα σε συγκέντρωση στελεχών του ΡΤΚ, ο πρόεδρός του, Τουφάν Ερχιουρμάν έδωσε το μήνυμα ότι «δουλειά μας είναι να αλλάξουμε άμεσα το σύστημα» και πως «θα δώσουν λογαριασμό για όσα έκαναν στις 7 Ιανουαρίου».

Αύριο το πρωί, πριν την έναρξη της ολομέλειας της «βουλής», θα συνέλθει η «κοινοβουλευτική ομάδα» του ΡΤΚ για να αποφασίσει πώς ακριβώς θα κινηθεί, σύμφωνα το ίδιο δημοσίευμα.

Η ανεύθυνη στάση του ΚΕΕ και του ΡΤΚ θα οδηγήσει την «χώρα» σε χάος επανέλαβε και σήμερα ο πρόεδρος του ΔΚ, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα να αποσυρθεί το κόμμα του από τον «κυβερνητικό» συνεταιρισμό.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών στο Παλαίκυθρο πρόσθεσε ωστόσο ότι εάν κάποιοι θέλουν «μεταβατική κυβέρνηση» να έρθουν να το συζητήσουμε, όπως είπε. Είναι ξεκάθαρο, είπε, ότι ΚΕΕ και ΡΤΚ έχουν συμφωνήσει «πίσω από κλειστές πόρτες» στην ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου για την διεξαγωγή των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» και αυτό θα εμποδίσει την έγκριση του «κρατικού προϋπολογισμού» για το 20018 και αυτό – ανέφερε – «θα προκαλέσει χάος».

Για πρώτη φορά, πρόσθεσε, «κυβερνών» κόμμα ζήτησε από την αντιπολίτευση να καθορίσει την ημερομηνία «εκλογών». Στις 31 Οκτωβρίου, συνέχισε, θα πρέπει να κατατεθεί ο «προϋπολογισμός» για το 2018 θεωρώντας ότι εάν προκηρυχθούν «εκλογές» για τις αρχές του Γενάρη δεν θα προλάβουν την συζήτηση και την έγκριση του «προϋπολογισμού» εγκαίρως και αυτό ίσως θέσει σε κίνδυνο και τον «προϋπολογισμό» του 2019 (λόγω του οικονομικού πρωτοκόλλου με την Τουρκία).

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση