ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:42
 

Στη μάχη των εκλογών οι δημοσκοπήσεις

Αμφίρροπη μάχη Νικόλα-Μαλά – Παγιώνει την απόστασή από τους ανθυποψηφίους του ο Αναστασιάδης

Newsroom K

Λίγες μέρες πριν από την εκλογική μάχη οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν με την κάθε μία να βγάζει τις δικές τις εκτιμήσεις.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί θεωρείται σε όλες ανεξαιρέτως ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ θρίλερ αναμένεται να παιχτεί μεταξύ Σταύρου Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Αναστασιάδης παγιώνει την απόστασή του από τους ανθυποψηφίους του, ανεξαρτήτως αν αυτός θα είναι ο Στάυρος Μαλάς ή ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ντέρμπι ο δεύτερος

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Κ» η Symmetron Market Research, o Νίκος Αναστασιάδης αν και έχει μία μικρή μείωση από τη δημοσκόπηση του Δεκέμβρη, έχει προβάδισμα από τους αντιπάλους του συγκεντρώνοντας το 34,4%. Τη δεύτερη θέση έχει ο Νικόλας Παπαδόπουλος ο οποίος αυξάνει τα ποσοστά του σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο λαμβάνοντας 22,6%, με τον Σταύρο Μαλά να τον ακολουθεί με 21,2%. Στην τέταρτη βρίσκεται ο Χρίστος Χρίστου με 4,3% και στην πέμπτη ο Γιώργος Λιλλήκας με 3.5%.

Διαφορετικό αποτέλεσμα παρουσιάζει πάντως δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Πολίτης η εταιρεία ερευνών Noverna. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει προβάδισμα συγκεντρώνοντας το 32,1%. Διαφοροποίηση παρουσιάζει η δεύτερη θέση καθώς ο Σταύρος Μαλάς προηγείται κατά τέσσερις μονάδες από τον Νικόλα Παπαδόπουλο με τον πρώτο να λαμβάνει ποσοστό 18,6% και τον δεύτερο 14.5%. Τέταρτο παρουσιάζει τον Χρίστο Χρίστου με ποσοστό 5,7% και τον Γιώργο Λιλλήκα με 1,2%.

Θρίλερ προκύπτει πως θα ακολουθήσει μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά για το εισιτήριο του β’ γύρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού TVONE η εταιρεία ερευνών της Pulse . Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών ο Νικόλας Παπαδόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 18,9% με τον Σταύρο Μαλά να τον ακολουθεί με ποσοστό 18,5%. Σαφές και ασφαλές είναι το προβάδισμα του Νίκου Αναστασιάδη από τους ανθυποψήφιούς του καθώς οποίος προηγείται με ποσοστό 30,8%. Μάχη προκύπτει και για την τέταρτη θέση καθώς Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου παρουσιάζουν απόλυτη ισοψηφία της τάξεως του 3,8%.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ η εταιρεία ερευνών GPO και παρουσίασε ο Φιλελεύθερος δείχνει τον Σταύρο Μαλά να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.
Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει το προβάδισμα με ποσοστό 36%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 24,5% με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να βρίσκεται μόλις μία μονάδα πίσω του και να συγκεντρώνει το 23,5%. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου εξασφαλίζει ποσοστό 4,7% ενώ στην Πέμπτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Λιλλήκας συγκεντρώνοντας 2,6%.

Φαβορί ο Αναστασιάδης

Πάντως, όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Νίκο Αναστασιάδη να προηγείται ανεξαρτήτως με ποιόν θα βρίσκεται στον β΄γύρο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Κ» σε μία εκλογική μάχη μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου, ο πρώτος προηγείται με δέκα ποσοστιαίες μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 42% έναντι του 32% που συγκεντρώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Στο σενάριο με τον Σταύρο Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει 46% έναντι του 29% που λαμβάνει ο Σταύρος Μαλάς.
Αισθητή διαφορά μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και των αντιπάλων του στον β’ γύρο παρουσιάζει η δημοσκόπηση του «Π». Πιο συγκεκτριμένα στο σενάριο που ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο πρώτος λαμβάνει 40,9% έναντι του 25,2% που λαμβάνει ο κ. Παπαδόπουλος. Στο σενάριο που βρίσκεται ο κ. Μαλάς, ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει 43,8% έναντι του 25,1% που λαμβάνει ο κ. Μαλάς.

Και στη δημοσκόπηση της Pulse ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζει ένα σημαντικό προβάδισμα ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι τελικά ο ανθυποψήφιός του. Στην περίπτωση που βρεθεί απέναντί του ο Σταύρος Μαλάς ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 48% έναντι του 27% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Μαλάς.

Στο σενάριο ενός β’ γύρου με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, η διαφορά μειώνεται στις 11 ποσοστιαίες μονάδες, με τον Νίκο Αναστασιάδη να προηγείται με 43% έναντι του 32% που συγκεντρώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την GPO στον β’ γύρο με ανθυποψηφίους τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Σταύρο Μαλά, ο πρώτος συγκεντρώνει 45% και ο Σταύρος Μαλάς 39,1%. Στο σενάριο μάχης μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου ο πρώτος λαμβάνει ποσοστό 41,5% έναντι 37% του Νικόλα Παπαδόπουλου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X