ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην αστυνομία με περισσότερα ονόματα ο Φαίδωνος

Στοιχεία για είκοσι πρόσωπα αναμένεται να περιλαμβάνονται στην σημερινή του κατάθεση για τις τουρκοκυπριακές

Newsroom K

Μετά τις αλλεπάλληλες κρούσεις από πλευράς αστυνομίας από την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να θέσει ενώπιον της αυτά που δηλώνει δημοσίως. Έτσι λοιπόν, έχοντας υπό μάλης στοιχεία και αποδείξεις για παράνομη χρήση τουρκοκυπριακών περιουσιών, αναμένεται να περάσει την πύλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου γύρω στις τέσσερις το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» τα στοιχεία δεν αφορούν μόνο τα 15 πρόσωπα τα οποία είχε καταγγείλει δημοσίως και μέσω παρέμβασης του σε τηλεοπτικό δελτίο, αλλά φαίνεται να εμπλέκουν περίπου είκοσι πρόσωπα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο εξάλλου ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φάκελοι που αφορούν τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, λογικά η έρευνα θα ξεκινήσει από τα γεωργικά και εμπορικά τεμάχια.

Αναφέρθηκε δε σε περίπτωση όπου γιος υπαλλήλου διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο οποίος δεν είναι πρόσφυγας, βρέθηκε να διαχειρίζεται 1300 σκάλες τουρκοκυπριακής γης.

Έκανε λόγο για πλαστά και εικονικά συμβόλαια που συνάφθηκαν από το 1973 ή ακόμα και τους πρώτους μήνες του 1974.
Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος υπήρξε περίπτωση πλαστογραφίας, όπου μετά τον θάνατο διαχειριστή τουρκοκυπριακής περιουσίας, σβήστηκε το όνομα του και στη θέση του συμπληρώθηκε άλλο όνομα. Όλα αυτά τα στοιχεία αναμένεται νε θέσει ενώπιον της αστυνομίας το απόγευμα. Παράλληλα ο κ. Φαίδωνος υπέδειξε ότι δεν έχει κανένα συμφέρον από την αποκάλυψη των συγκεκριμένων στοιχείων καθώς, όπως ανέφερε γνωρίζει ότι θα επηρεαστούν ακόμα και στενά φιλικά του πρόσωπα από την υπόθεση. 

Θύελλα οι αντιδράσεις

Στο μεταξύ οι δημόσιες καταγγελίες Φαίδωνος, περί παράνομης χρήσης τουρκοκυπριακών περιουσιών έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, μερίδα εξ αυτών έχει τοποθετηθεί με ανακοινώσεις, ξεκαθαρίζοντας τη νομιμότητα της χρήσης του τουρκοκυπριακού τεμαχίου το οποίο κατέχουν.

Μεταξύ των 15 ονομάτων περιλαμβάνεται και ο πρώην Υπουργός Άμυνας Ηλίας Ηλιάδης ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη του σε όσα του καταλογίζει ο δήμαρχος Πάφου, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο υποστατικό δεν εμπίπτει στο καθεστώς διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών και αυτό με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Διευκρινήσεις για το τ/κ υποστατικό το οποίο έχει στην κατοχή του έδωσε μιλώντας στην «Κ» ο Κενδέας Ζαμπυρίνης. Υποστήριξε ότι έχει αγοράσει μαζί με άλλα πρόσωπα την εταιρεία που είχε στην κατοχή της το τ/κ υποστατικό, ενώ τόνισε ότι μετά την αγορά το 51% το μετοχών μεταβιβάστηκαν στην σύζυγο του Θεόδωρου Αριστοδήμου που είναι πρόσφυγας.

Αναληθείς και ψευδείς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου για εμπλοκή του στην παράνομη χρήση τουρκοκυπριακών περιουσιών ο Σωτήρης Ναζίρης, ο οποίος σε επιστολή αναφέρει ότι ο κ. Φαίδωνος ενέπλεξε αθώους πολίτες.

Για άδικες και εσφαλμένες αναφορές κάνει λόγο από την πλευρά του ο όμιλος Σιακόλα, ο οποίος εξετάζει μάλιστα το σενάριο να κινηθεί νομικά εναντίον του δημάρχου Πάφου, καταχωρώντας εναντίον του αγωγή λιβέλου.

Δεν πτοείται ο Φαίδωνος

«Αυτοί που πρώτοι αντέδρασαν είναι αυτοί που πρώτοι θα τους γίνει έξωση διότι είναι οι πλέον παράνομοι», δήλωσε από την πλευρά του ο Φαίδωνας Φαίδωνος, σχολιάζοντας στην «Κ» τις αντιδράσεις. Σε σχέση με την πρόθεση του ομίλου Σιακόλα να κινηθεί νομικά εναντίον του, ο δήμαρχος Πάφου αναφέρει πως «αυτές οι μέθοδοι όχι μόνο δεν τον κάμπτουν αλλά τον ενισχύουν για να συνεχίσει», ενώ σε γραπτή του δήλωση παραθέτει απόσπασμα από την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας του 2015, το οποίο «δείχνει» προς την εταιρία του ομίλου Σιακόλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση