ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το βράδυ φτάνει στη Λεμεσό το ερευνητικό σκάφος της Exxon

Την άφιξη του ερευνητικού σκάφους επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας

Newsroom K

Ρίχνει άγκυρα στη Λεμεσό, σήμερα το βράδυ το ένα εκ των δύο ερευνητικών σκαφός της ExxonMobil. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από το Λαύριο, βρίσκεται 210 ναυτικά μίλια, στο ύψος της Ρόδου, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Λεμεσού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic.

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται στην Κύπρο και το δεύτερο ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, Med Surveyor. Το Med Surveyor βρίσκεται 38,8 ναυτικά μίλια, ανοικτά της Χάιφα.

Τα δυο πλοία, θα βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ όπου με βάση τον προγραμματισμό της κοινοπραξίας, θα πραγματοποιήσουν έρευνες εντός του τεμαχίου 10 προκειμένου να εντοπίσουν τους δυο στόχους, όπου το γεωτρύπανο θα τρυπήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο όπως είναι προγραμματισμένο.

Στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει παρουσία του τουρκικού ναυτικού, έντονη, αλλά όχι σημαντικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη συνήθη τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι λίγο νοτιότερα, η ομάδα κρούσης του «USS Iwojima» πραγματοποιεί άσκηση με τη συνεργασία ναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ και –όπως αποκάλυψε την Κυριακή η «Κ»– τη συμμετοχή του υποβρυχίου «Παπανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.). Αν και η άσκηση δεν σχετίζεται με τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες της περιοχής, είναι απολύτως σαφές ότι ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ έχει διαρκή και αυξημένη παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο.

Από το Πεντάγωνο πάντως χθες προσπάθησαν να διαλύσουν τις αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Ο εκπρόσωπος της διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης (EUCOM) διέψευσε χθες δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ ολοένα και λιγότερο, λόγω της έντασης που υφίσταται στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Aγκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«Κυβερνητικές αποφάσεις για την παιδεία. (Μένει να τις αποδεχτούν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών) 1. ...»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  |  20:37

Αίτημα για εποπτεία του αποφυλακισθέντα παιδεραστή

«Tώρα που την έπαθε η κυβέρνηση ......»
knak  |  17:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση